Η φάση ομίλων του Champions League Γυναικών σε αριθμούς

Σημαντικά στοιχεία και γεγονότα που ξεχώρισαν από τη φάση των ομίλων του Champions League Γυναικών.

1 Η Ρόμα προκρίθηκε από τη φάση των ομίλων στην πρώτη της ευρωπαϊκή παρουσία, όπως ακριβώς έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης πριν από ένα χρόνο.

4 Η Σαμ Κερ σημείωσε νέο ρεκόρ τεσσάρων τερμάτων σε ένα παιχνίδι ομίλου στην νίκη της Τσέλσι επί της Βλάζνια με 8-0, αριθμό που ισοφάρισε την 5η αγωνιστική η Κριστιάνα Γκιρέλι της Γιουβέντους στο ματς εναντίον της Ζυρίχης.

5 Η νίκη της Άρσεναλ με 5-1 επί της Λυών την 1η αγωνιστική ήταν η πρώτη φορά που οι οκτώ φορές πρωταθλήτριες Ευρώπης δέχτηκαν πέντε γκολ εντός έδρας από το 2004.

6 Ο αριθμός των ομάδων της περασμένης σεζόν που πέρασαν ξανά από τη φάση των ομίλων: Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου, Λυών, Παρί και Βόλφσμπουργκ.

7 Η Ewa Pajor της Βόλφσμπουργκ ήταν η πρώτη σκόρερ της φάσης των ομίλων με επτά γκολ.

11 Η Βόλφσμπουργκ πέτυχε το μοναδικό επίτευγμα να προκριθεί σε 11 προημιτελικούς σε 11 συνεχόμενες σεζόν από το ντεμπούτο της το 2012/13.

12 Αριθμός αγώνων που θα έχει παίξει η Ρόμα μετά τους προημιτελικούς, χάρη στο ότι ήταν η μόνη ομάδα που ξεκίνησε στον 1ο γύρο και πέρασε από τη φάση των ομίλων.

15 Η πρόκριση της Άρσεναλ εξασφάλισε παρουσία σε 15ο προημιτελικό σε ισάριθμες εκστρατείες από την εναρκτήρια έκδοση 2001/02.

16 Πέρυσι η Μπαρτσελόνα και η Παρί πήραν και οι δύο μέγιστο 18 βαθμούς. Φέτος ο υψηλότερος απολογισμός ήταν οι 16 της Τσέλσι.

29 Η Μπαρτσελόνα σημείωσε νέο ρεκόρ τερμάτων στη φάση των ομίλων, τέσσερα περισσότερα από το σύνολο των 25 τερμάτων της Παρί την περσινή σεζόν.

33 Η Βλάζνια έγραψε ιστορία ως η πρώτη αλβανική ομάδα που έφτασε στους 16 της διοργάνωσης: και η πρώτη ομάδα της Αλβανίας οποιουδήποτε φύλου που το έκανε για 33 χρόνια, από την KF Tirana (τότε γνωστή ως 17 Nëntori) στην Ευρωπαϊκό Κύπελλο ανδρών 1989/90.

38 Τα περισσότερα γκολ σε οποιοδήποτε τμήμα του τετάρτου από τους 48 αγώνες ήταν τα 29 που σημειώθηκαν μεταξύ του 76ου και του 90ου λεπτού.

51 Οι αποκρούσεις από την Olivie Lukášová της Σλάβια Πράγας, οι περισσότερες από οποιονδήποτε τερματοφύλακα στη φάση των ομίλων.

90 Η Άλεξ Ποπ έγινε μόλις η δεύτερη παίκτρια μετά τη Γουέντι Ρενάρ που έφτασε τις 90 εμφανίσεις. Νωρίτερα στη φάση των ομίλων η Sarah Bouhaddi έγινε η πρώτη τερματοφύλακας που έφτασε στους 80.

87,2 Η ποσοστιαία ακρίβεια πάσας της Μπαρτσελόνα, που τη βοήθησε να κάνει 163 προσπάθειες για τα 29 γκολ της και επίσης να έχει μέσο όρο 62,5% κατοχής μπάλας.

100 Η Λυών έγινε η πρώτη ομάδα που σημείωσε 100 νίκες στην διοργάνωση. Νωρίτερα στη φάση των ομίλων, η Άρσεναλ έγινε η δεύτερη ομάδα μετά τη Λυών που έφτασε τους 100 αγώνες.

177 Σύνολο γκολ στη φάση των ομίλων, μέσος όρος 3,69 ανά αγώνα. Ο απολογισμός πέρυσι ήταν 171.

450 Η Λυών έφτασε τα 450 γκολ στη νίκη της με 1-0 στην Άρσεναλ (η οποία είναι δεύτερη αλλά δεν έχει φτάσει ακόμη στα 300).

264.267 Συνολική προσέλευση στους 48 αγώνες των ομίλων, ξεπερνώντας το 158.939 από την σεζόν πέρυσι. Η μεγαλύτερη παρουσία κόσμου ήταν στο Κάμπ Νοου όπου 46.967 είδαν την Μπαρτσελόνα να κερδίζει την Μπάγερν και 28.720 όταν νίκησε την Ρόσενγκαρντ.

(ΦΩΤΟΣ – ΒΙΝΤΕΟ) Η στιγμή που ξεχώρισε: Η γιαγιά Παντελίτσα σήκωσε το τρόπαιο

Η στιγμή που ξεχώρισε από τα πανηγύρια των ποδοσφαιριστριών...

MVP του τελικού η Φρέντα: «Είναι κάτι το ξεχωριστό»

Η Κριστίνα Φρέντα αναδείχθηκε η MVP του τελικού κυπέλλου...

Ειρήνη Μιχαήλ: «Εννοείται ότι κάποια στιγμή θα ήθελα εξωτερικό»

Διαβάστε τις δηλώσεις της Ειρήνης Μιχαήλ στη κάμερα της...

Απόλλων Ladies – Λευκοθέα: Η έβδομη φορά που θα κοντραριστούν στον τελικό κυπέλλου (φώτος)

Απόλλων Ladies και Λευκοθέα Λατσιών αναμετρήθηκαν άλλες έξι φορές...

Πρώτος στον χορό ο Μαραγκός – Σόου της γιαγιάς με το τρόπαιο στην πίστα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά την απονομή του τροπαίου και τους πανηγυρισμούς στο «Κατωκοπιά-Επιστροφή», υπήρξε διασκέδαση στην ταβέρνα κοντά στο γήπεδο «Gardens of Doxa» για την Απόλλων Ladies. Διοίκηση, τεχνική...

Έστειλε μήνυμα στα ελληνικά η Ντάντας

Η Τζοάνα Ντάντας σκόραρε το τρίτο τέρμα στον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών και σφράγισε τη νίκη για την Απόλλων Ladies. Η νεαρή μεσοεπιθετικός από την...

«Αξίζαμε καλύτερα, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο»

Η Μαρινέλλα Παναγιώτου δήλωσε περήφανη για την ομάδα και τις συμπαίκτριες της μετά την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών. Η Κύπρια επιθετικός πόσταρε τα...

Μίλησε στις παίκτριες μετά την λήξη ο Τσιακλής, περήφανοι για την πορεία της ομάδας

Η Λευκοθέα δεν τα κατάφερε στον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών, όμως άπαντες είναι περήφανοι για την πορεία της ομάδας στην φετινή σεζόν, όπου έπαιξε...

(ΦΩΤΟΣ – ΒΙΝΤΕΟ) Η στιγμή που ξεχώρισε: Η γιαγιά Παντελίτσα σήκωσε το τρόπαιο

Η στιγμή που ξεχώρισε από τα πανηγύρια των ποδοσφαιριστριών της Απόλλων Ladies για την κατάκτηση του Κυπέλλου Γυναικών. Η γιαγιά Παντελίτσα με το σφύριγμα της...

(ΦΩΤΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ) Έξαλλοι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Κυπέλλου Γυναικών

Η Απόλλων Ladies είναι η κυπελλούχος για τη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο ολοκληρώνοντας έτσι το τρεμπλ στις εγχώριες διοργανώσεις. Μετά το τέλος του αγώνα, οι τρείς...

MVP του τελικού η Φρέντα: «Είναι κάτι το ξεχωριστό»

Η Κριστίνα Φρέντα αναδείχθηκε η MVP του τελικού κυπέλλου μετά τα δύο γκολ που πέτυχε, και βραβεύθηκε από την ΚΟΠ.  Η Κυπροποιημένη επιθετικός μίλησε στη...

Ειρήνη Μιχαήλ: «Εννοείται ότι κάποια στιγμή θα ήθελα εξωτερικό»

Διαβάστε τις δηλώσεις της Ειρήνης Μιχαήλ στη κάμερα της Cytavision: «Η αλήθεια ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, ήταν η πρώτη μου εμπειρία να παίξω σε...

Φιλίππα… παρέα με τη γιαγιά της: «Είμαστε πολύ χαρούμενες / Πολύ μεγάλη περηφάνια»

Με... παρεά τη γιαγιά της έκανε δηλώσεις στη κάμερα της Cytavision η Φιλίππα Σάββα. Η Φιλίππα από την πλευρά της είπε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες για...

Γιατί δεν είχε εκπρόσωπο της μιας ομάδας στη σύσκεψη στην ΚΟΠ για τον τελικό κυπέλλου…

Τη Δευτέρα (22.04) έγινε στα γραφεία της ΚΟΠ η σύσκεψη για τον τελικό κυπέλλου γυναικών της σεζόν 2023-2024. Διαβάστε: Τι έγινε στη σύσκεψη στην ΚΟΠ για...

ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρώτος στον χορό ο Μαραγκός – Σόου της γιαγιάς με το τρόπαιο στην πίστα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά την απονομή του τροπαίου και τους πανηγυρισμούς στο...

Έστειλε μήνυμα στα ελληνικά η Ντάντας

Η Τζοάνα Ντάντας σκόραρε το τρίτο τέρμα στον τελικό...

«Αξίζαμε καλύτερα, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο»

Η Μαρινέλλα Παναγιώτου δήλωσε περήφανη για την ομάδα και...

Μίλησε στις παίκτριες μετά την λήξη ο Τσιακλής, περήφανοι για την πορεία της ομάδας

Η Λευκοθέα δεν τα κατάφερε στον τελικό του Κυπέλλου...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ