Tα… διαμάντια στο γυναικείο ποδόσφαιρο! (vids)

Νομίζετε ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο περιορίζεται στην λάμψη της Μάρτα; Λάθος! Σας παρουσιάζουμε μια 11άδα γυναικών, που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν… οποιαδήποτε ποδοσφαιρική ανδρική ομάδα! Διαβάστε για να πιστέψετε!

Εάν νομίζετε πως είναι πολύ εύκολο το εγχείρημα κάνετε λάθος. Στο διεθνές ποδόσφαιρο – και σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει μείνει πίσω – υπάρχουν πολλές και εξαιρετικές αθλήτριες, γεγονός που δεν καθιστά εύκολο να βγάλεις κορυφαία 11άδα. Εμείς προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μία 11άδα τοπ γυναικών στο ποδόσφαιρο σε διάταξη 4-3-3. Από Αμερική μέχρι Γερμανία και Σουηδία και φυσικά Βραζιλία με την τρομερή και φοβερή Μάρτα! Για να δούμε λοιπόν τις γυναίκες που κοντράρουν στα ίσα το αντίθετό τους φύλο στο ποδόσφαιρο.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ – ΧΟΟΥΠ ΣΟΛΟ (ΗΠΑ): Η Χόουπ Εμίλια Σόλο στα 35 της χρόνια έχει πίσω της μία τρομερή καριέρα με θητεία στις ΗΠΑ αλλά και την Ευρώπη με ομάδες σε Σουηδία και Γαλλία. Διεθνής με την Εθνική της χώρας της με πάνω από 200 παρουσίες και ρέκορντμαν στην διατήρηση ανέπαφης εστίας! Κάτοχος Ολυμπιακού μεταλλίου το 2008 και το 2012 και Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2015.

Σε εξωαγωνιστικό επίπεδο έχει απασχολήσει τα media και τις Αρχές για τον εκρηκτικό της χαρακτήρα και τα βίαια ξεσπάσματά της ακόμα και προς μέλη της οικογενείας της. Έχει συλληφθεί και εκείνη και ο άνδρας της, έχουν βρεθεί ενώπιον δικαστηρίου και έχει αποκλειστεί δύο φορές από την Εθνική της πατρίδας της. Την τελευταία φορά ήταν για ένα σχόλιο που έκανε για την ήττα των ΗΠΑ από την Σουηδία στο Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο. Της επιβλήθηκε τον περασμένο Αύγουστο ποινή αποκλεισμού έξι μηνών από την Εθνική των ΗΠΑ και πολλοί από τότε πίστεψαν πως δεν θα παίξει ξανά για την Αμερική. Αποδεδειγμένα πάντως είναι το Νο1 στον κόσμο και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς από τις επεμβάσεις της και τις φοβερές εμφανίσεις της.

SAN JOSE, CA – MAY 10: Defender Ali Krieger #11 of the United States stretches before an international friendly match against Ireland on May 10, 2015 at Avaya Stadium in San Jose, California. The U.S. won 3-0. (Photo by Brian Bahr/Getty Images)

ΑΛΙ ΚΡΙΓΚΕΡ ΣΤΟΠΕΡ, ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ (ΗΠΑ): Η 32χρονη στόπερ και δεξιοπόδαρη ακραία μπακ είναι από τα πλέον παλιά μέλη της Εθνικής της με ποδοσφαιρικό παρελθόν σε Γερμανία και Ευρώπη προτού επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία της πατρίδας της. Η Αλεξάντρα Μπλερ Κρίγκερ θεωρείται μάλιστα από τις πιο σέξι γυναικείες παρουσίες στον χώρο και στα 28 της είχε βγει στην τοπ δεκάδα του κόσμου. Έχει κατακτήσει και Τσάμπιονς Λιγκ και Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΝΙΛΑ ΦΙΣΕΡ ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ (ΣΟΥΗΔΙΑ): Ετών 32 και παίζει σέντερ μπακ και αμυντικό χαφ. Η Σουηδή και εκ των αρχηγών της Εθνικής της θεωρείται εκ των κορυφαίων αμυντικών στον κόσμο, παίζοντας από το 2013 στην Γερμανία. Προφανώς και είναι διεθνής ενώ έχει και χαρίσματα σκόρερ. Εξαγωνιστικά συζητήθηκε επειδή το 2013 παντρεύτηκε την σύντροφό της, Μαράια – Μικαέλα. Έχει κερδίσει ένα Τσάμπιονς Λιγκ και τίτλους στην Γερμανία ενώ πέρα απ’ όλα η δυναμική αυτή αμυντικός έχει ένα ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο το 2016.

ΝΤΕΖΙΡΕ ΣΚΟΤ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ ΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ (ΚΑΝΑΔΑΣ): Αν και αμυντικό χαφ μπορεί να σταθεί μία χαρά και στα μετόπισθεν. Ο 29χρονη Σκοτ έχει το προσωνύμιο “Ο Καταστροφέας” για όλα όσα κάνει στο γήπεδο. Έχει μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012 και το 2016. Μετά την Αγγλία επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα της στις ΗΠΑ από το ’16 και μετά. Βρίσκει χρόνο και απασχολείται και ως ασίσταντ κόουτς. Οι γνώστες του αθλήματος την παρομοιάζουν με τον Έντγκαρ Ντάβιντς!

ΑΛΙΝΑ ΓΚΑΡΣΙΑΜΕΝΤΕΖ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ (ΜΕΞΙΚΟ): Η 25χρονη διεθνή αμυντικός από το Μεξικό έχει επίσης περάσει από Ευρώπη και Γερμανία προτού γυρίσει στις ΗΠΑ. Ποδοσφαιρικά έχει αναδειχθεί από Ακαδημίες και Κολέγιο και Πανεπιστήμιο στην Αμερική. Έχει αφιερώσει πολύ χρόνο στις σπουδές της καθώς θέλει να γίνει οδοντίατρος ενώ με την Φρανκφούρτη στην Γερμανία έχει πάρει αρκετούς τίτλους.

ΑΜΑΝΤΙΝ ΣΑΝΤΑΛ ΑΝΡΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΧΑΦ (ΓΑΛΛΙΑ): Η 27χρονη αμυντική και κεντρική χαφ μετά από χρόνια ποδοσφαίρου σε πολύ καλό επίπεδο στην Γαλλία, βγάζει πλέον τα προς το ζην στις ΗΠΑ με τους Πόρτλαντ Θορνς. Κάτοχος πέντε πρωταθλημάτων σε Γαλλία, δύο Κυπέλλων και δύο Τσάμπιονς Λιγκ και από τα βασικά στελέχη της Εθνικής της χώρας της επί σειρά ετών. Το 2015 αναδείχθηκε 2η καλύτερη παίκτρια στον κόσμο.

ΕΖΕΝΙ ΛΕ ΣΟΜΕΡ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ (ΓΑΛΛΙΑ): Ακόμα μία εξαιρετική παίκτρια των τρικολόρ. Μπορεί να παίξει στον άξονα, να είναι ως εννιάρι αλλά και στην επίθεση. Τρομερή στον χειρισμό της μπάλας και στο να βλέπει γήπεδο. Με μεγάλη ποιότητα και ηγετικά χαρακτηριστικά. Είναι στην Λιόν από το 2010, έχει ένα σωρό διεθνείς ατομικές διακρίσεις και πρωταθλήματα και Κύπελλα σε Γαλλία καθώς και δύο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΝΤΖΣΕΝΙΦΕΡ ΜΑΡΟΖΑΝ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ): Γεννημένη στην Ουγγαρία η Μαροζάν στα 24 της θεωρείται μία από τις κορυφαίες μέσους. Φοράει την φανέλα της Λιόν και της Εθνικής Γερμανίας, έχοντας στον λαιμό της μετάλλια από τίτλους σε Γερμανία, κατακτήσεις τίτλων σε μικρές Εθνικές, χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το 2016 και Euro το 2013. Έχοντας ως έμπνευση και πρότυπο τον Κριστιάνο Ρονάλντο είναι η πιο νεαρή σε ηλικία που έπαιξε και σκόραρε στην Μπουντεσλίγκα (14 ετών). Πρόκειται για παίκτρια που και οργανώνει παιχνίδι και πασάρει και σκοράρει.

ΑΛΕΞ ΜΟΡΓΚΑΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ (ΗΠΑ): Η 27χρονη Αλεξάντρα Πατρίσια Μόργκαν Καράσκο είναι επιθετικός τοπ επιπέδου. Ακόμα μία παίκτρια που είναι στην Λιόν και που έχει σκοράρει έναν απίστευτο αριθμό γκολ στην καριέρα της με νούμερα που ζαλίζουν! Οι Times την ανέδειξαν ως την πιο ακριβοπληρωμένη παίκτρια. Μαζί με την Μία Χαμ ήταν η μόνη παίκτρια με 20 γκολ και 20 ασίστ σε μία χρονιά ενώ ήταν η πιο νεαρή σε ηλικία φορ που το πέτυχε αυτό. Έχει Ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο το 2012, κατάκτηση Μουντιάλ και πολλές μεγάλες ατομικές διακρίσεις. Το 2012 ήταν φιναλίστ για να πάρει τον τίτλο της παίκτριας της χρονιάς από την FIFA.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ – ΚΑΡΛΟΤΑ ‘ΛΟΤΑ’ ΕΥΑ ΘΕΛΙΝ (ΣΟΥΗΔΙΑ): Την αποκαλούν τον θηλυκό Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς λόγω της σωματοδομής της, της δύναμής της αλλά και της τεχνικής της. Στα 32 της χρόνια είναι διεθνής με την Σουηδία από το 2004 έχοντας 167 συμμετοχές και 85 γκολ. Με την φανέλα της Λιόν από το 2008 έως το 2016 έσπασε κάθε ρεκόρ σκοραρίσματος, πήρε οκτώ πρωταθλήματα, πέντε Κύπελλα και τρία Τσάμπιονς Λιγκ και ενώ ήταν Νο1 σκόρερ για 2 σεζόν. Επίσης είναι κάτοχος ενός τουρνουά πρωταθλητών με μεγάλη αίγλη που γίνεται στην Ιαπωνία (2012). Η ‘Λότα’ Θελίν είναι μία φορ που σίγουρα δεν θες να βρεις μπροστά σου…

Διακρίσεις έχει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες με ασημένιο μετάλλιο το 2016. Με την Εθνική κατέκτησε τρίτη θέση στο Μουντιάλ του 2011 και επίσης χάλκινο στο Euro του 2013. Σε ατομικό επίπεδο έχει τιμηθεί για ρεκόρ σκοραρίσματος με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας της. Η Θελίν διακατέχεται από μεγάλο πείσμα και δύναμη. Χαρακτηριστικό είναι πως όταν ήταν μικρή της είχαν βρει ένα σοβαρό πρόβλημα στην σπονδυλική στήλη και της συνέστησαν να σταματήσει τον αθλητισμό. Εκείνη δεν άκουσε κανέναν, δούλεψε, ξεπέρασε το πρόβλημά της και μετά διέπρεψε στην μπάλα. Τόσο απλά!

ΜΑΡΤΑ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ – ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ): Δεν θα μπορούσε να λείπει από την κορυφαία 11αδα η κορυφαία των κορυφαίων. Είναι η αρχή όλων στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Ο… Πελέ του γυναικείου ποδοσφαίρου (σ.σ. “Πελέ με φούστα” είναι το προσωνύμιό της) και κατά πολλούς η τοπ παίκτρια όλων των εποχών. Η Βραζιλιάνα επιθετικός Μάρτα (Μάρτα Βιέιρα Ντα Σίλβα) που μετά την θητεία της σε Βραζιλία και ΗΠΑ γύρισε ξανά στην Σουηδία για να παίξει ποδόσφαιρο, φορώντας την φανέλα της Ρόσενγκαρντ από το 2014 και μετά. Με 15 γκολ έχει το ρεκόρ σκοραρίσματος σε ένα Μουντιάλ, περνώντας τα 14 της Γερμανίδας Μπίρζιτ Πρινζ. Έχει πάνω από 300 γκολ στην καριέρα της και πάνω από 100 στην Εθνική Βραζιλίας. Έχει πάρει Χρυσή Μπάλα και Χρυσό Παπούτσι και έχει βγει παίκτρια της χρονιάς από την FIFA 5 φορές! Έχει μετάλλια από τους Ολυμπιακούς του 2004 και του 2008 αλλά και διακρίσεις σε Μουντιάλ.

Πρώτη επιλαχούσα για 11αδα θα μπορούσε να ήταν η 32χρονη εξτρέμ / μεσοεπιθετικός Χέδερ Ο’ Ράιλι από τις ΗΠΑ με ολυμπιακά μετάλλια, επίσης σημαντικά ρεκόρ και μετάλλια σε Μουντιάλ. Και αυτή θεωρείται εκ των κορυφαίων.

Ο… ΠΑΓΚΟΣ

Για αναπληρωματικές οι επιλογές μας περιορίζονται σε τρεις παίκτριες συν μία κίπερ:

– ΚΙΜ ΛΙΤΛ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ (ΣΚΩΤΙΑ – ΜΕΓ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ): Μπορεί το μποϊ της να μην σου κάνει εντύπωση (1.62 μ.), ωστόσο πρόκειται για μία άκρως χαρισματική παίκτρια και αξιόπιστη σκόρερ. Από το 2017 φοράει ξανά την φανέλα της Άρσεναλ ενώ μετά την Εθνική Σκωτίας, επέλεξε την Εθνική Μεγάλης Βρετανίας. Στην τροπαιοθήκη της έχει 14 τίτλους σε δύο χώρες ενώ έχει παίξει και σε ΗΠΑ και σε Αυστραλία. Στην πορεία της έχει καταγράψει πάνω από 100 γκολ.

– ΣΑΚΙ ΚΟΥΜΑΓΚΑΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ (ΙΑΠΩΝΙΑ): Η 26χρονη αμυντικός της Λιόν και από τα βασικά στελέχη της Εθνικής Ιαπωνίας έχει κερδίσει το 2011 Μουντιάλ με την χώρα της με νίκη στα πέναλτι επί των ΗΠΑ. Έχει σκοράρει καθοριστικό γκολ με πέναλτι για την Λιόν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2016. Σε εκείνο το ματς οι Γαλλίδες επικράτησαν 4-3 της Βόλφσμπουργκ και πήραν το τρόπαιο.

– ΓΙΟΡΕΛΙ ΡΙΝΚΟΝ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ (ΚΟΛΟΜΒΙΑ): Η Χαζλέιντι Γιορέλι Ρινκόν Τόρες είναι μόλις 23 και ήδη χαρακτηρίζεται η επόμενη… Μάρτα αν και μεσοεπιθετικός! Έχει παίξει επαγγελματικά μπάλα σε Βραζιλία, Σουηδία, ΗΠΑ και Ιταλία. Αν και έφτασε στο σημείο να είναι αρχηγός της Εθνικής Κολομβίας είχε σειρά ατυχιών με διενέξεις και διαφορές με τον προπονητή της αλλά και τραυματισμούς.

– ΣΑΡΑ ΜΠΟΥΧΑΝΤΙ ΚΙΠΕΡ (ΓΑΛΛΙΑ): Στην τοπ δεκάδα των κίπερ στον κόσμο το 2016 είχε βγει τρίτη πίσω από την Χόλο και την Γερμανίδα Άνγκερερ, που έχει σταματήσει να αγωνίζεται. Πορτιέρε σε Λιόν και Εθνική Γαλλίας. Μάλιστα παρότι την είχαν “χτυπησει” τραυματισμοί το 2011, το 2012 ξανακέρδισε θέση βασικού στην Εθνική. Η τερματοφύλακας με καταβολές από το Μαρόκο έχει κερδίσει πρωταθλήματα και Κύπελλα σε Γαλλία αλλά και δύο Τσάμπιονς Λιγκ.

– Προφανώς και σε μία τέτοια λίστα και 11άδα με πάγκο θα μπορούσαν να μπουν και πολλές άλλες παίκτριες. Υπάρχουν όμως και αρκετές περιπτώσεις που έχουν αποχωρήσει από την ενεργό δράση όπως οι Γουάμπαχ και Χαμ.

Πηγή: gazzetta.gr

Στην κλήση της Εθνικής Ελλάδας η Δήμητρα Καραπέτσα

Η Δήμητρα Καραπέτσα βρίσκεται στην κλήση της Εθνικής Ελλάδας,...

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από το ματς KSS Εθνικός Άχνας Κ18 – Ομόνοια Κ18

Στιγμές από την αναμέτρηση Kids Soccer School Εθνικός Άχνας...

Είδαν το ματς Ομόνοια – Άρης το ομοσπονδιακό τιμ και ο Στέλιος Τσιακλής

Συγκέντρωσε αρκετό ενδιαφέρον ο αγώνας Ομόνοια - Άρης την...

Βίντεο και φωτορεπορτάζ από τους πανηγυρισμούς και την απονομή στην Ομόνοια Κ18

Η Ομόνοια Κ18 κατέκτησε το τίτλο του Πρωταθλήματος Κοριτσιών...

Νέες εξετάσεις και χειρουργείο τώρα για τη Χαρά Νεοφύτου

Νεότερη εξέλιξη προκύπτει σε ότι αφορά την Κύπρια παίκτρια...

Η κλήση της Εθνικής Νεανίδων για προπονήσεις

Τρεις προπονήσεις θα πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα η Εθνική...

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από το ματς Λευκοθέα – Απόλλων Ladies

Στιγμές από την αναμέτρηση Λευκοθέα - Απόλλων Ladies για την 19η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Γυναικών.

Μεσολογγίτου: «Αξίζαμε το πρωτάθλημα παρά τις δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε»

Η Αναστασία Μεσολογγίτου μίλησε στην κάμερα του Ginekio μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Κ18 από την Ομόνοια. Η νεαρή επιθετικός της ομάδας αναδείχθηκε παράλληλα πρώτη...

(ΦΩΤΟ) Υπόγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Ομόνοια η Ιωάννα Έλληνα

Η Ιωάννα Έλληνα υπόγραψε το πρώτο της επαγγελματικό συμβόλαιο με την Ομόνοια. Η σχετική ανακοίνωση: Ενημερώνουμε ότι η 16χρονη Ιωάννα Έλληνα υπέγραψε το πρώτο της επαγγελματικό...

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από το ματς Ομόνοια – Άρης

Στιγμές από την αναμέτρηση Ομόνοια - Άρης για την 19η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Γυναικών.

Στην κλήση της Εθνικής Ελλάδας η Δήμητρα Καραπέτσα

Η Δήμητρα Καραπέτσα βρίσκεται στην κλήση της Εθνικής Ελλάδας, για τους αγώνες της Α΄προκριματικής φάσης του EURO Γυναικών με τα Νησιά Φερόε (Ηράκλειο, "Θ....

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από το ματς KSS Εθνικός Άχνας Κ18 – Ομόνοια Κ18

Στιγμές από την αναμέτρηση Kids Soccer School Εθνικός Άχνας Κ18 - Ομόνοια Κ18 για την 18η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Κ18.

Είδαν το ματς Ομόνοια – Άρης το ομοσπονδιακό τιμ και ο Στέλιος Τσιακλής

Συγκέντρωσε αρκετό ενδιαφέρον ο αγώνας Ομόνοια - Άρης την περασμένη Κυριακή, καθώς τον παρακολούθησε τόσο το ομοσπονδιακό προπονητικό τιμ της Εθνικής Γυναικών, όσο και...

Βίντεο και φωτορεπορτάζ από τους πανηγυρισμούς και την απονομή στην Ομόνοια Κ18

Η Ομόνοια Κ18 κατέκτησε το τίτλο του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ-18 για την σεζόν 2023 - 2024. Τα κορίτσια του Σπύρου Μιχαήλ σε 18 αγώνες νίκησαν...

Νέες εξετάσεις και χειρουργείο τώρα για τη Χαρά Νεοφύτου

Νεότερη εξέλιξη προκύπτει σε ότι αφορά την Κύπρια παίκτρια του Αστέρα Τρίπολης, Χαρά Νεοφύτου. Διαβάστε: Δεν άντεξε και δάκρυσε η Χαρά Νεοφύτου – Συγκινητική κίνηση από...

Η κλήση της Εθνικής Νεανίδων για προπονήσεις

Τρεις προπονήσεις θα πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα η Εθνική Νεανίδων Κ19, ενόψει της προετοιμασίας της για τη συμμετοχή της στο Β’ όμιλο της Β’...

ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από το ματς Λευκοθέα – Απόλλων Ladies

Στιγμές από την αναμέτρηση Λευκοθέα - Απόλλων Ladies για...

Μεσολογγίτου: «Αξίζαμε το πρωτάθλημα παρά τις δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε»

Η Αναστασία Μεσολογγίτου μίλησε στην κάμερα του Ginekio μετά...

(ΦΩΤΟ) Υπόγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Ομόνοια η Ιωάννα Έλληνα

Η Ιωάννα Έλληνα υπόγραψε το πρώτο της επαγγελματικό συμβόλαιο...

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από το ματς Ομόνοια – Άρης

Στιγμές από την αναμέτρηση Ομόνοια - Άρης για την...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ