“Βόμβες” Κυνοσίδου στο GINEKIO: «Από τις πιο δύσκολες φάσεις της καριέρας μου / Κάναμε δύο χρόνια να πληρωθούμε στην Εθνική»

Είναι μια παίκτρια η οποία έχει ιστορία με την φανέλα της Apollon Ladies και εκ των βασικών μελών της Εθνικής Ελλάδας.

Η Κική Κυνοσίδου παραχώρησε συνέντευξη στο GINEKIO όπου μίλησε για πολλά. Μίλησε για την απόφαση που είχε πάρει αρχικά να σταματήσει αλλά στο τέλος την άλλαξε, μίλησε για το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ και το βήμα παρακάτω αλλά και για την Εθνική Ελλάδας και αποκαλύπτει τους λόγους που δεν αποδέχτηκε την κλήση.

Αναλυτικά όσα μας είπε σε μια αποκαλυπτική και ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

-Αντιλαμβάνομαι είχες ένα δύσκολο καλοκαίρι. Μας είχες ενημερώσει ότι θα σταματούσες το ποδόσφαιρο όμως μετά από μερικές εβδομάδες ήρθε η οριστική απόφαση να συνεχίσεις ακόμη μια χρονιά. Πως ήταν για σένα αυτή η περίοδος και αν θέλεις να μοιραστείς μαζί μας πως πήρες αυτή την απόφαση.

«Αυτός ο ένας μήνας μπορώ να πω ότι ήταν από τις πιο δύσκολες φάσεις της καριέρας μου γιατί το να θες να σταματήσεις γιατί νιώθεις ότι κουράστηκες είναι άλλο κομμάτι από το να αναγκαστείς να σταματήσεις και εγώ έφτασα σε σημείο να αναγκαστώ να σταματήσω λόγω κάποιων συνθηκών. Ευτυχώς όμως στο τέλος όλα πήγαν πολύ καλά. Η πρόταση που μου έγινε στην αρχή δεν ήταν αποδεκτή από το πρόσωπο μου, γι’ αυτό αποφάσισα να σταματήσω. Αργότερα ήρθε μια καλύτερη πρόταση που εγώ αποδέχτηκα και πιστεύω ότι άξιζα να συνεχίσω ακόμη ένα χρόνο γιατί νιώθω ότι είμαι εντάξει στο ποδοσφαιρικό κομμάτι και μπορώ να παίξω».

-Άρα νιώθεις ότι έχεις πολλά ακόμη να προσφέρεις στην ομάδα σου;

«Πιστεύω ότι έχω να δώσω πολλά. Πάνω απ’ όλα αυτό που έχω να δώσω και στις καινούριες παίκτριες που έρχονται και στις πιο μικρές είναι η εμπειρία, η αγάπη προς το ποδόσφαιρο, η θέληση, πράγματα τα οποία ίσως κάποιες μικρές να μην τα ξέρουν και να μην τα έχουν βιώσει λόγω ηλικίας και κάποιες άλλες παίκτριες που έρχονται να το κάνουν απλά για χόμπι ή να το κάνουν απλά για τα λεφτά χωρίς αυτό το έντονο συναίσθημα του να αγαπάς αυτό που κάνεις».

-Ακόμη μια σεζόν στις Apollon Ladies. Είσαι η πιο παλιά στην ομάδα. Πήρες και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Αυτό σου βάζει περισσότερη πίεση; Πως βλέπεις αυτή τη σεζόν που ξεκινά για σένα;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν μου βάζει μεγαλύτερη πίεση γιατί μου αρέσει να ζορίζω τον εαυτό μου για να φτάνω σε ένα επίπεδο πολύ ψηλό. Γι’ αυτό και το καλοκαίρι που μου έγιναν προτάσεις, χωρίς να θέλω να μειώσω καμία ομάδα, δεν πήγα σε καμία άλλη ομάδα γιατί δεν ήθελα να πάω σε κάτι λίγο πιο χαμηλού επιπέδου σε σχέση με αυτά που έχω μάθει σαν Κική. Χαίρομαι πάρα πολύ που έμεινα στην ομάδα, αγαπάω την ομάδα, είναι ένα μέρος της ζωής μου».

-Νιώθεις πως ως η πιο παλιά παίκτρια στην ομάδα, αλλά και σαν αρχηγός πλέον, ότι πέφτει αποκλειστικά σε εσένα η ευθύνη να προσαρμόσεις τις νέες παίκτριες που ήρθαν;

«Η αλήθεια είναι ότι επειδή είναι πάρα πολλές οι καινούριες παίκτριες και ο προπονητής ίσως νιώθω ότι ναι πρέπει να τις κάνω να εγκλιματιστούν πιο γρήγορα. Αυτό ίσως μπορεί να γίνει, με το να κάνουμε ένα αστείο, να τις φέρουμε πιο κοντά μας, να νιώσουν ότι μπορούν να μιλήσουν ή να πάμε όλες μαζί για καφέ χωρίς τη διοίκηση και το προπονητικό τιμ για να μπορούμε να έρθουμε πιο κοντά. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπαίνεις σε μια νέα χρονιά και να έρχονται τόσα καινούρια πρόσωπα. Έχω συνηθίσει 1-2 αλλαγές, μάξιμουμ 3. Τώρα ήρθανε πάρα πολλές αλλαγές, και ο προπονητής. Οπότε νιώθω λίγο έτσι, όχι πίεση, θέλω και το κάνω».

-Έζησες αρκετούς προπονητές στην Apollon Ladies. Για πρώτη φορά ξένος προπονητής στην ομάδα. Πως ήταν η καλοκαιρινή προετοιμασία, πως το βλέπεις εσύ αυτή τη νέα σελίδα που γύρισε η ομάδα;

«Το να έχεις ένα ξένο προπονητή είναι κάτι που πάντα ήθελα να έχω η αλήθεια είναι, χωρίς να προσβάλω κανένα προπονητή που είχα παλαιότερα. Οι ξένοι προπονητές έχουν άλλη νοοτροπία, σκέφτονται πολύ διαφορετικά, σκέφτονται την παίκτρια, δεν το βλέπουν μόνο επαγγελματικά δηλαδή δουλειά σου, δουλειά μου και τίποτα άλλο. Θα σε ρωτήσουνε και αν είσαι καλά, νοιάζονται πάρα πολύ για την ψυχολογία. Ο συγκεκριμένος προπονητής είναι νομίζω ένας από τους καλύτερους προπονητές που μπορούσα να είχα. Στην προετοιμασία, κάποιες μέρες έλειπε λόγω του ότι έπρεπε να γεννήσει η γυναίκα του. Αυτό το χρονικό διάστημα που έλειψε, έλειπε στην ομάδα, φαινόταν η απουσία του. Ο τρόπους που συμπεριφέρεται, ο τρόπος που μιλάει, ο τρόπος που προσπαθεί να εξηγήσει και να περάσει το δικό του μήνυμα είναι πολύ έντονο. Χαίρομαι που τον γνωρίζω, χαίρομαι που έχουμε ξένο προπονητή, με διαφορετική νοοτροπία και διαφορετική κουλτούρα».

-Τι λείπει από την Κική από την πολυετή παρουσία της στην Απόλλων Ladies? Νιώθεις ότι υπάρχει ακόμη κάποιος στόχος που δεν πέτυχες;

«Ναι νιώθω ότι ο στόχος είναι να κάνουμε κάτι περισσότερο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό που μπορεί ίσως σαν παίκτρια να με ολοκληρώσει γιατί ξέρω ότι δεν θα παίξω για πολλά χρόνια ακόμα, μπορεί να είναι και η τελευταία μου χρονιά, είναι να πάμε ένα βήμα παρακάτω στο Τσάμπιονς Λιγκ γιατί και με την Εθνική έχω παίξει, και με τις Apollon Ladies έχω πάρει πολλά πρωταθλήματα και με τις παλαιότερες ομάδες μου. Αυτό το κάτι που θέλω είναι να πάμε στο κάτι παραπάνω στο Τσάμπιονς Λιγκ».

-Πιστεύεις ότι φέτος θα είναι η χρονιά που θα καταφέρει να προχωρήσει περισσότερο στο Τσάμπιονς Λιγκ η ομάδα;

«Πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά οι παίκτριες και ο προπονητής προσπαθεί να μεταφέρει ένα τρόπο όχι μόνο αγωνιστικό, αλλά και να έρθουμε κοντά και να παίξουμε και γι’ αυτόν. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό να παίζεις και για τον προπονητή. Δεν ξέρω βέβαια πως θα είναι τα πράγματα με τον  κορωνοϊό και αν θα παίξουμε ομίλους ή νοκ άουτ παιχνίδια και δεν ξέρω και πότε θα γίνουν τα παιχνίδια αλλά πιστεύω ότι φέτος η ομάδα είναι έτοιμη για κάτι παραπάνω».

-Γνωρίζοντας ότι έχεις την νοοτροπία της νικήτριας ακόμα και στις προπονήσεις, αυτό το στοιχείο πιστεύεις υπάρχει σε όλο το ρόστερ; Και στις παίκτριες που ήρθαν τώρα στην ομάδα;

«Η αλήθεια είναι ότι όχι, είναι ελάχιστες οι παίκτριες που μπορεί να ήρθανε και να έχουν αυτό το βίτσιο μπορώ να πω, αυτό το μικρόβιο. Οι προπονήσεις όμως είναι τόσο έντονες και τόσο ανεβασμένο το επίπεδο που αναγκάζει και τις υπόλοιπες παίκτριες να μπορέσουν να ανεβάσουν και το επίπεδο τους και τους ρυθμούς για να μπορούν να νιώσουν και αυτές αυτό το πράγμα. Επίσης, επειδή σε όποια ομάδα είμαι εγώ, αρχίζω και φωνάζω και κάνω, αναγκάζονται κι αυτές να μαθαίνουν, αυτό το να μην χάνουνε γιατί είμαι εγώ έτσι».

-Κεφάλαιο Εθνική. Σε συνηθίσαμε να βρίσκεσαι στην κλήση και να αγωνίζεσαι οπότε ήταν λίγο παράξενο για εμάς το γεγονός ότι δεν ήσουν στην πρόσφατη κλήση που έγινε. Ήταν δική σου επιλογή ή του προπονητή  της Εθνικής;

«Η αλήθεια είναι ότι είναι μεγάλο κομμάτι η Εθνική και κάθε φορά που μιλάω για την Εθνική πάντα υπάρχει μια συγκίνηση γιατί έπαιξα χρόνια στην Εθνική, μετά είχα χρόνια να παίξω, μετά με καλούσαν ξανά για χρόνια. Χαίρομαι που παίζω στην Εθνική, ανατριχιάζω απλά τόσο πολύ προχωράει το γυναικείο, τόσο πολύ προχωράνε τα πράγματα για το γυναικείο ποδόσφαιρο και μπορεί να είμαστε η μόνη χώρα, από αυτές που ξέρω που είμαστε ακόμη τόσο πίσω στο γυναικείο. Κλήση μου έγινε και απλά δεν δέχτηκα εγώ να πάω στην Εθνική. Όχι γιατί εγώ θα αλλάξω την Εθνική, απλά πιστεύω ότι κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουνε. Το να πηγαίνουμε στην Εθνική και να κάνουμε δυο χρόνια να πληρωθούμε, να χάνουμε δουλειές, να αφήνουμε οικογένειες, να κάνουμε ταξίδια για να πηγαίνουμε να παίζουμε για την Εθνική που είναι τιμή μας που μας καλούν, και χαιρόμαστε που μας καλούν, αλλά η Εθνική δεν είναι πουθενά για εμάς. Το να βλέπεις Εθνική Βραζιλίας να παίρνουν τα ίδια με τους άνδρες, να βλέπεις την Εθνική Αγγλίας, την Εθνική Φινλανδίας, να παίρνουν τα ίδια χρήματα με τους άνδρες και εμείς να κάνουμε δύο χρόνια να πληρωθούμε, είναι μεγάλες οι διαφορές. Να πηγαίνεις στην Εθνική και ενώ έχουμε ρούχα γυναικών, να μας φέρνουν την μια μέρα να μας φέρνουν των ανδρών, τη μια το σάιζ να είναι small, την άλλη να είναι Large. Πλέον κουράστηκα. Έτσι όπως είπα και στον προπονητή, εκτιμώ και σέβομαι το γεγονός ότι με κάλεσε στην Εθνική απλά νομίζω ότι κουράστηκα να αφήνω τόσα πράγματα για να πηγαίνω στην Εθνική και η Εθνική απλά να αγνοεί τα παιδιά της. Να αγνοεί τα παιδιά που πάνε και εκπροσωπούνε την χώρα και να μην κάνουν τίποτα».

-Όταν μίλησες με τον προπονητή της Εθνικής και τους εξήγησες τους λόγους τι σου είπε;

«Είναι καινούριος προπονητής, έχει δουλέψει με γυναικεία ομάδα, ήταν προπονητής στην Αμερική οπότε έχει την φιλοσοφία ότι είναι πολύ ανοιχτόμυαλος. Καταλάβαινε αυτά που του έλεγα και το σεβάστηκε απόλυτα και το δέχτηκε και μπορώ να πω ότι σε σχέση με άλλους προπονητές που μπορεί μετά από αυτό να μην με ξανακαλούσαν, ο ίδιος αντίθετα μου είπε ότι αν θέλω στην επόμενη κλήση να είμαι απλά να τον ενημερώσω και μπορεί να με καλέσει».

-Άρα αφήνεις ανοιχτή την πόρτα να πας ξανά στην Εθνική;

«Ναι αν αλλάξουν κάποια πράγματα. Πρέπει κάποιος να κάνει κάτι. Δεν λέω ότι θα το κάνω εγώ αλλά πρέπει από κάπου να ξεκινήσουμε. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να είναι οι αρχηγοί αυτοί που θα το κάνουν, δεν ξέρω αν θα είναι το προπονητικό τιμ, αλλά κάποιος πρέπει να το κάνει αυτό το πράγμα. Πιστεύω ότι ο προπονητής είναι σε φάση που μπορεί να καταλάβει, είναι προπονητής που δέχεται και ακούει οπότε από την στιγμή που τον πήρα τηλέφωνο και τον ενημέρωσα ότι δεν θα είμαι σε αυτή την αποστολή λόγω αυτών των συνθηκών, ναι μεν δεν ήξερε τις σκέψεις μου γιατί είναι καινούριος προπονητής, αλλά όταν του εξήγησα το σεβάστηκε και το δέχτηκε και μου είπε ότι καταλαβαίνει και είναι λογικό. Σε σχέση με άλλες παίκτριες πιο μικρές, που δεν έχουν πρόβλημα να πηγαίνουν Εθνική και να μην πληρώνονται εμείς οι μεγαλύτερες πρέπει να κάνουμε κάτι για να παίρνουν και αυτές πράγματα. Εγώ θα σταματήσω του χρόνου αλλά είναι κρίμα αυτές οι μικρές που αφήνουν και αυτές πράγματα για να πηγαίνουν Εθνική, να μην παίρνουν τα χρήματα που πρέπει να πάρουνε. Ναι είναι τιμή μας να παίζουμε για την Εθνική αλλά πλέον έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ το γυναικείο που δεν το κάνεις για το χόμπι σου. Από την στιγμή που πας στην Εθνική, είναι η δουλειά σου».

-Υπήρξε κάποια αντίδραση από πλευράς της Ομοσπονδίας;

«Από την πλευρά της Ομοσπονδίας, στη φάση που εμείς ζητήσαμε λεφτά έκαναν πάρα πολύ καιρό και κάναμε μεγάλα μέσα για να μπουν αυτές οι υπογραφές και αυτό έγινε μετά από δύο χρόνια. Εμείς φτάσαμε σε σημείο όχι να απειλήσουμε αλλά να πούμε ότι θα βγούμε στις τηλεοράσεις, ότι θα το αναφέρουμε στην ΟΥΕΦΑ, πράγματα τα οποία μπορεί να τους ταρακουνήσουν. Τα κορίτσια στην Ελλάδα πρέπει να κάνουν φορολογική δήλωση και πρέπει να δηλώνουν τα λεφτά που παίρνουν από την Εθνική και ήταν ένας από τους λόγους που έπρεπε να πληρώσουν τις παίκτριες για να μπορούν να τα δηλώσουν στην εφορεία τους».

-Εδώ χρόνια είσαι στην Κύπρο, έζησες το γυναικείο ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα. Πως βλέπεις αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε το GINEKIO για να προβάλουμε περισσότερο το γυναικείο ποδόσφαιρο, να βοηθήσουμε να το γνωρίσει και ο κόσμος περισσότερο;

«Μου αρέσει πάρα πολύ η ιδέα, δηλαδή το να γράφεις μόνο για το γυναικείο είναι κάτι πρωτότυπο, δεν έχει ξανασυμβεί. Ναι μπορεί ένα σάιτ να γράψει ένα πράγμα και αυτό είναι. Το να γράφουνε επανειλημμένα για το γυναικείο και το τι γίνεται σχεδόν καθημερινά είναι πολύ θετικό. Μπορώ να πω ότι αργήσαμε να το κάνουμε αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Χαίρομαι πάρα πολύ, μ’ αρέσει αυτή η ιδέα, θα την στηρίξουμε και εμείς οι παίκτριες αυτή την προσπάθεια για να μπορέσει το σάιτ να γίνει πιο μεγάλο και να το γνωρίσει και ο κόσμος περισσότερο. Όχι μόνο οι άνθρωποι που ασχολούνται με το γυναικείο, γενικά και αυτοί που ασχολούνται με τον αθλητισμό αλλά και αυτοί που δεν ασχολούνται, να μάθουν ότι υπάρχει και γυναικείο ποδόσφαιρο. Να μάθουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με το γυναικείο ποδόσφαιρο, ότι οι γυναίκες παίζουν ποδόσφαιρο και όλα αυτά τα ταμπού που μπορεί κάποιοι άνθρωποι να μην τα δέχονται ακόμα, γιατί είμαστε χρόνια πίσω ακόμα».

 

Κ13: Στον τελικό του τουρνουά στην Αγία Νάπα η Ομόνοια κέρδισε την Ανόρθωση

Πραγματοποιήθηκε στην Αγία Νάπα το Τουρνουά Ακαδημιών, όπου συμμετείχαν...

(ΦΩΤΟΣ) Βραβεύτηκε η πρωταθλήτρια ομάδα Κ15 του Ολυμπιακού στο Μακάρειο

Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας βράβευσε τις παίκτριες της ομάδας Κ-15,...

(ΦΩΤΟΣ) Μια διαφορετική μέρα με μεγάλη επιτυχία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Fun Day της ακαδημίας...

Στο Δασάκι ο επόμενος εντός έδρας αγώνας της Εθνικής Γυναικών

Την Παρασκευή 31 Μαΐου συνεχίζονται οι υποχρεώσεις της Εθνικής...

Δεν έδωσε… δικαιώματα!

Αν και στο παρελθόν σε ορισμένα από τα παιχνίδια...

Πρώην παίκτρια Κυπριακής ομάδας θα αγωνιστεί στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Μπαρτσελόνα-Λυών ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών για τη...

(ΒΙΝΤΕΟ) Τα τοπ 10 γκολ των ημιτελικών του Women’s Champions League

Δείτε πιο κάτω τα καλύτερα 10 γκολ της ημιτελικής...

Ειρήνη Μιχαήλ: Ακόμη καλύτερη από την περσινή σεζόν

Η Ειρήνη Μιχαήλ έχει εξελιχθεί ως μια από τις...

Οι παίκτριες που ολοκλήρωσαν την χρονιά με 30 συμμετοχές και άνω (πίνακας)

Πέντε παίκτριες ολοκλήρωσαν την χρονιά με 30 συμμετοχές και άνω, για το χρονικό διάστημα 1η Σεπτεμβρίου 2023 - 1η Μαΐου 2024. Οι συμμετοχές αφορούν Πρωτάθλημα...

(ΒΙΝΤΕΟ) Οι παίκτριες της Ρόμα έγιναν πρωταθλήτριες χωρίς να παίξουν, το γιόρτασαν μπροστά στην τηλέοραση

Η Ρόμα κατέκτησε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο της στη Serie A χωρίς να χρειαστεί να παίξει ποδόσφαιρο. Η ήττα της Γιουβέντους από την Ίντερ με...

Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών

Σε ρυθμούς προπονήσεων η Εθνική μας ομάδα Γυναικών ενόψει των υποχρεώσεων της στα προκριματικά του UEFA Women's EURO 2025. Η Εθνική μας στις 31.05.2024 θα αντιμετωπίσει...

Στο Κ15 στο τουρνουά Αγίας Νάπας νικήτρια η Ομόνοια!

Πραγματοποιήθηκε στην Αγία Νάπα το Τουρνουά Ακαδημιών, όπου συμμετείχαν και ομάδες κοριτσιών κάτω των 15 και 13 ετών. Στο Κ15 είχαμε 2 ομίλους από 4...

Κ13: Στον τελικό του τουρνουά στην Αγία Νάπα η Ομόνοια κέρδισε την Ανόρθωση

Πραγματοποιήθηκε στην Αγία Νάπα το Τουρνουά Ακαδημιών, όπου συμμετείχαν και ομάδες κοριτσιών κάτω των 15 και 13 ετών. Στο Κ13 είχαμε 2 ομίλους από 4...

(ΦΩΤΟΣ) Βραβεύτηκε η πρωταθλήτρια ομάδα Κ15 του Ολυμπιακού στο Μακάρειο

Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας βράβευσε τις παίκτριες της ομάδας Κ-15, που σε συνεργασία με την Ακαδημία Asprakis Kids, κατέκτησε το πρωτάθλημα για την σεζόν 2023-24. Η...

(ΦΩΤΟΣ) Μια διαφορετική μέρα με μεγάλη επιτυχία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Fun Day της ακαδημίας της Απόλλων Ladies την Τετάρτη 1η Μαΐου στο γήπεδο του Αετού. Η εκδήλωση που διοργάνωσε η...

Στο Δασάκι ο επόμενος εντός έδρας αγώνας της Εθνικής Γυναικών

Την Παρασκευή 31 Μαΐου συνεχίζονται οι υποχρεώσεις της Εθνικής Γυναικών για την προκριματική φάση του UEFA Women's EURO 2025. Στην τρίτη αγωνιστική αντιμετωπίζει την...

Δεν έδωσε… δικαιώματα!

Αν και στο παρελθόν σε ορισμένα από τα παιχνίδια που οριζόταν κάποιες ομάδες είχαν παράπονα από διαιτησίες της, η Μυροφόρα Τουμάζου θέλησε να στείλει...

Πρώην παίκτρια Κυπριακής ομάδας θα αγωνιστεί στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Μπαρτσελόνα-Λυών ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών για τη σεζόν 2023-2024. Στη Λυών αγωνίζεται μία παίκτρια με πέρασμα από την Κύπρο. Πρόκειται για τη Βανέσα...

ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι παίκτριες που ολοκλήρωσαν την χρονιά με 30 συμμετοχές και άνω (πίνακας)

Πέντε παίκτριες ολοκλήρωσαν την χρονιά με 30 συμμετοχές και...

Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών

Σε ρυθμούς προπονήσεων η Εθνική μας ομάδα Γυναικών ενόψει των...

Στο Κ15 στο τουρνουά Αγίας Νάπας νικήτρια η Ομόνοια!

Πραγματοποιήθηκε στην Αγία Νάπα το Τουρνουά Ακαδημιών, όπου συμμετείχαν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ