Αύξηση ως και 188% του τηλεοπτικού κοινού που παρακολουθεί γυναικείο αθλητισμό

Τα τελευταία στοιχεία έρευνας αποκάλυψαν ότι το τηλεοπτικό κοινό του γυναικείου αθλητισμού έχει διπλασιαστεί φέτος, ενώ ο μέσος χρόνος παρακολούθησης ανά άτομο σε όλα τα προγράμματα έχει αυξηθεί κατά 188%!

Άλλα βασικά σημεία της έκθεσης περιλαμβάνουν:

Η έρευνα, που διεξήχθη από το «Futures Sport and Entertainment», έδειξε ότι 36,1 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν γυναικεία αθλήματα στην τηλεόραση μεταξύ Ιανουαρίου-Ιουλίου 2022, από 17,5 εκατομμύρια την αντίστοιχη περίοδο το 2021. Το κοινό παρακολούθησε κατά μέσο όρο 403 λεπτά σε σύγκριση με τα 140 λεπτά σε αυτό το στάδιο του 2021.

Ωστόσο, παρά την επιτυχία του τελικού του Euro Γυναικών Αγγλίας-Γερμανίας που έφτασε στο μέγιστο των 17,4 εκατομμυρίων θεατών και 5,9 εκατομμυρίων διαδικτυακών ροών, με τις διαδικτυακές ροές για το γεγονός να αυξάνονται στο BBC από 13,1 εκατομμύρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της FIFA το 2019 σε 18 εκατομμύρια για το Euro Γυναικών το 2022, το τηλεοπτικό κοινό δεν έχει φτάσει στα ύψη του 2019.

40,4 εκατομμύρια παρακολούθησαν τουλάχιστον τρία λεπτά γυναικείου αθλητισμού στην τηλεόραση μεταξύ Ιανουαρίου-Ιουλίου 2019, με τον μέσο χρόνο παρακολούθησης ανά άτομο σε όλα τα προγράμματα να είναι 525 λεπτά – 122 λεπτά περισσότερα από την ίδια περίοδο, το 2022.

Η Tammy Parlour, Διευθύνουσα Σύμβουλος και συνιδρύτρια του Women’s Sport Trust, δήλωσε: «Η επιτυχία του Women’s Euro δείχνει ότι εάν οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς είναι προετοιμασμένοι να προβάλουν σωστά το γυναικείο άθλημα, τόσο ως προς τον όγκο της κάλυψης όσο και ως προς τους χρόνους προβολής, το κοινό θα απαντήσει με τεράστιους αριθμούς. Αναγνωρίζουμε επίσης ότι ενώ η αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών μπορεί να οδήγησε σε μείωση των τηλεοπτικών αριθμών σε σύγκριση με το 2019, η πτώση δείχνει ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει γύρω από την ανάπτυξη του γυναικείου αθλητισμού».

Άλλα βασικά σημεία της έκθεσης περιλαμβάνουν:

Το 16% των ωρών κάλυψης στο BBC One, στο BBC Two, στο Channel 4, στο ITV και στο Sky Sports αφιερώθηκε στον γυναικείο αθλητισμό μεταξύ Ιανουαρίου-Ιουλίου 2022, σε σύγκριση με 9% το 2021, με το 21% των ωρών προβολής να αφορά γυναικείο αθλητισμό το 2022 σε αντίθεση με 10% το προηγούμενο έτος.

Το 35% των ωρών παρακολούθησης του BBC One ήταν για γυναικείο αθλητισμό, παρόλο που ήταν μόνο το 26% των ωρών κάλυψης, ενώ το 31% των ωρών παρακολούθησης του BBC Two ήταν για γυναικεία αθλήματα, όταν μόνο το 23% των ωρών κάλυψης αφιερώθηκε στις γυναίκες αθλήτριες.

Το 57% των τηλεθεατών παρακολούθησε γυναικείο αθλητισμό σε τρεις ή περισσότερες περιπτώσεις μεταξύ Ιανουαρίου-Ιουλίου 2022, που είναι μια σημαντική αύξηση σε σχέση με το 26% που το παρακολούθησε το 2021, αν και μειωμένο σε σχέση με το 59% που το έκανε το 2019.

Το 54% των θεατών του Euro Γυναικών είχε παρακολουθήσει γυναικείο αθλητισμό το 2022 πριν από το Euro, σε σύγκριση με το 41% ​​των θεατών που είχαν παρακολουθήσει γυναικείο αθλητισμό το 2019 πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της FIFA.

Το 16% όσων παρακολούθησαν το Euro δεν είχαν παρακολουθήσει κανένα άθλημα το 2022 πριν από την έναρξη του τουρνουά.

Το ποδόσφαιρο είναι υπεύθυνο για το 72% του κοινού (βάσει των ωρών προβολής) για το γυναικείο αθλητισμό μεταξύ Ιανουαρίου-Ιουλίου 2022.

Το ποσοστό διατήρησης των θεατών που παρακολουθούσαν πέντε ή περισσότερα παιχνίδια στο ευρωπαϊκό γυναικών στην τηλεόραση (40%) ήταν συγκρίσιμο με κορυφαίες ψυχαγωγικές εκπομπές όπως το Britain’s Got Talent (39%) ή το Great British Bake Off (44%).

Η Parlor κατέληξε: «Ο γυναικείος αθλητισμός πρέπει να μεταφράσει αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον και προσοχή στη δημιουργία ενισχυμένων εμπορικών ροών εσόδων, όπως προϊόντα, εισιτήρια και δικαιώματα μέσων ενημέρωσης, και να ξεκλειδώσει καινοτόμους τρόπους δημιουργίας εσόδων από την παθιασμένη αθλητική κοινότητα των γυναικών, πολλές από τις οποίες ήταν καινούργιες στον αθλητισμό κατά τη διάρκεια το Euro γυναικών.

Επιπλέον, διαφορετικά τμήματα της βιομηχανίας, είτε πρόκειται για διαφήμιση, ραδιοτηλεοπτικούς φορείς είτε για πρωτάθλημα/ομοσπονδία, μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση συνδέσεων μεταξύ οπαδών και αθλητριών και γυναικείων ομάδων που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη κατανάλωση στο μέλλον».

Τα στοιχεία της τηλεοπτικής μετάδοσης αυτής της μελέτης δόθηκαν από το Futures Sport and Entertainment, που προέρχονται από το BARB. Δηλαδή την Επιτροπή Ερευνών Κοινού των Ραδιοτηλεοπτικών Υπηρεσιών.

Πηγή: gazzetta.gr

Απόλλων Ladies – Λευκοθέα: Η έβδομη φορά που θα κοντραριστούν στον τελικό κυπέλλου (φώτος)

Απόλλων Ladies και Λευκοθέα Λατσιών αναμετρήθηκαν άλλες έξι φορές...

Αυτό το κύπελλο ποια ομάδα θα το πάρει; / Η λίστα με τις κυπελλούχες ομάδες

Διεξάγεται την Παρασκευή 26 Απριλίου ο τελικός Κυπέλλου Γυναικών...

Τσιακλής: «Περάσαμε στον τελικό με δύσκολο τρόπο – Να μας χαμογελάσει η τύχη…»

Ο προπονητής της Λευκοθέας Λατσιών, Στέλιος Τσιακλής, μίλησε το...

Πρωταγωνίστριες της πρόκρισης

Μαρινέλλα Παναγιώτου και Ειρήνη Μιχαήλ ποζάρουν στον φακό του...

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από το Λευκοθέα – Άρης

Για τον επαναληπτικό αγώνα της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου,...

(ΒΙΝΤΕΟ) Τα γκολ από το Λευκοθέα – Άρης

Για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Γυναικών, η Λευκοθέα...

(ΦΩΤΟΣ-ΒΙΝΤΕΟ) Έξαλλοι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Κυπέλλου Γυναικών

Η Απόλλων Ladies είναι η κυπελλούχος για τη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο ολοκληρώνοντας έτσι το τρεμπλ στις εγχώριες διοργανώσεις. Μετά το τέλος του αγώνα, οι τρείς...

MVP του τελικού η Φρέντα: «Είναι κάτι το ξεχωριστό»

Η Κριστίνα Φρέντα αναδείχθηκε η MVP του τελικού κυπέλλου μετά τα δύο γκολ που πέτυχε, και βραβεύθηκε από την ΚΟΠ.  Η Κυπροποιημένη επιθετικός μίλησε στη...

Ειρήνη Μιχαήλ: «Εννοείται ότι κάποια στιγμή θα ήθελα εξωτερικό»

Διαβάστε τις δηλώσεις της Ειρήνης Μιχαήλ στη κάμερα της Cytavision: «Η αλήθεια ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, ήταν η πρώτη μου εμπειρία να παίξω σε...

Φιλίππα… παρέα με τη γιαγιά της: «Είμαστε πολύ χαρούμενες / Πολύ μεγάλη περηφάνια»

Με... παρεά τη γιαγιά της έκανε δηλώσεις στη κάμερα της Cytavision η Φιλίππα Σάββα. Η Φιλίππα από την πλευρά της είπε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες για...

Γιατί δεν είχε εκπρόσωπο της μιας ομάδας στη σύσκεψη στην ΚΟΠ για τον τελικό κυπέλλου…

Τη Δευτέρα (22.04) έγινε στα γραφεία της ΚΟΠ η σύσκεψη για τον τελικό κυπέλλου γυναικών της σεζόν 2023-2024. Διαβάστε: Τι έγινε στη σύσκεψη στην ΚΟΠ για...

Απόλλων Ladies – Λευκοθέα: Η έβδομη φορά που θα κοντραριστούν στον τελικό κυπέλλου (φώτος)

Απόλλων Ladies και Λευκοθέα Λατσιών αναμετρήθηκαν άλλες έξι φορές στον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών, με την ομάδα της Λεμεσού να κερδίσει και τις έξι...

Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη – «Αντί να στηρίζει βρίσκεται απέναντι στην ομάδα που υποτίθεται εκπροσωπεί» (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

Με δελτίο τύπου, η Απόλλων Ladies, ζητά την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από την ΚΟΠ ως εκπρόσωπος του Σωματείου του Απόλλωνα. Αναλυτικά: Το Δ.Σ. της Apollon...

Αυτό το κύπελλο ποια ομάδα θα το πάρει; / Η λίστα με τις κυπελλούχες ομάδες

Διεξάγεται την Παρασκευή 26 Απριλίου ο τελικός Κυπέλλου Γυναικών της περιόδου 2023 - 2024. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Στάδιο Κατωκοπιά - Επιστροφή «Γλαύκος...

Τσιακλής: «Περάσαμε στον τελικό με δύσκολο τρόπο – Να μας χαμογελάσει η τύχη…»

Ο προπονητής της Λευκοθέας Λατσιών, Στέλιος Τσιακλής, μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης (23.04) στον Super Sport FM και στον Μάκη Νικολάου. Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν: Για την...

Πρωταγωνίστριες της πρόκρισης

Μαρινέλλα Παναγιώτου και Ειρήνη Μιχαήλ ποζάρουν στον φακό του Ginekio.com μετά την πανηγυρική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών. Η Μαρινέλλα άνοιξε τον δρόμο προς...

ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

MVP του τελικού η Φρέντα: «Είναι κάτι το ξεχωριστό»

Η Κριστίνα Φρέντα αναδείχθηκε η MVP του τελικού κυπέλλου...

Ειρήνη Μιχαήλ: «Εννοείται ότι κάποια στιγμή θα ήθελα εξωτερικό»

Διαβάστε τις δηλώσεις της Ειρήνης Μιχαήλ στη κάμερα της...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ