Ιωάννα Χαμαλίδου: Η ποδοσφαιρίστρια που έζησε το όνειρο στην Τουρκία

To όνειρο που έζησε η Ιωάννα Χαμαλίδου στην Πόλη και αυτό που προσμένει το ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο να γίνει πραγματικότητα…

Θαρρείς ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι ένα… ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Τα ποδοσφαιρικά “μέταλλα” του ωραίου – και ουχί ασθενούς – φύλου σκλήρυναν με την πάροδο των χρόνων, έγιναν ανθεκτικά στις “κακουχίες” και απέκτησαν… αντισώματα στην προκατάληψη.

Το γυναικείο ποδόσφαιρο στη χώρα μας βγαίνει δειλά – δειλά από την “απομόνωση”, αποκτά σταδιακά χώρο στα αθλητικά “κοινά” και αυτή η… λάβα της προσμονής των αθλητριών που μοχθούν για να ανεβάσουν επίπεδο το άθλημα είναι που κυλά στην ηφαιστειακή του φλέβα.

Το ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο “εξάγει” και παίκτριες στο εξωτερικό. Σε μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Σε πρωταθλήματα ξεχωριστά, σε προορισμούς μοναδικούς και… παραδεισένιους ποδοσφαιρικά. Συλλογή εμπειριών για τις ποδοσφαιρίστριες μας. Από το ελληνικό πρωτάθλημα που παίζεται μεταξύ… συγγενών, φίλων και λίγων θαυμαστών σε γεμάτα γήπεδα. Αρένες που σφίζουν από κόσμο και παλμό.

Αυτό το όνειρο έζησε στην Τουρκία η διεθνής Ιωάννα Χαμαλίδου. Σε έναν από τους πολλούς ευρωπαϊκούς “σταθμούς” της, κάπου ανάμεσα σε Σαραγόσα, Ολιβένθα, Λεμεσό και Νάπολι, η όμορφη Γιαννιτσιώτισσα βρέθηκε για λίγες ώρες στην… ποδοσφαιρική “Εδέμ“. Στην Πόλη των Πόλεων. Στην Κωνσταντινούπολη.

To ημερολόγιο έδειχνε 7 Μαρτίου 2020. Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Και η Ιωάννα Χαμαλίδου είχε την τύχη – και την ικανότητα – να παίξει μπροστά σε 33.000 θεατές σε ένα παιχνίδι ανάμεσα στη Μπεσίκτας και την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ένα παιχνίδι αφιερωμένο στη γυναίκα. Στη μητέρα, τη σύντροφο, την εργαζόμενη, την αθλήτρια. Ένα ματς στο οποίο υμνήθηκε το γυναικείο ποδόσφαιρο στο υπερσύγχρονο γήπεδο της Μπεσίκτας.

Η Ιωάννα μπήκε στο γρασίδι στο 75ο λεπτό. Αποθεώθηκε. Χιλιάδες φωνές ενωμένες να χειροκροτούν, να ενθαρρύνουν, να δίνουν ρυθμό.

” Ήταν ένα παιχνίδι που «χαράχτηκε» μέσα μου για πάντα! Το κλίμα ήταν μαγικό… Ζούσα το παιδικό μου όνειρο! Ένιωσα τεράστιο δέος και συγκίνηση”, ψέλλισε η Ιωάννα Χαμαλίδου για όσα έζησε στην Πόλη. Και μετά ξύπνησε. Και μετά κατάλαβε ότι αυτά που αντίκρισε στην Πόλη δεν ήταν ένα τρελό όνειρο. Ήταν ένα παιχνίδι γυναικείου ποδοσφαίρου. Μια γιορτή. Μια αξέχαστη εμπειρία.

Βίωσε και άλλα πολλά η διεθνής μας ποδοσφαιρίστρια στην πορεία της. Χρόνια δόξας και τίτλων στον ΠΑΟΚ, fútbol español στη Σαραγόσα και την Μπαταχόθ, μια μικρή… γεύση από Λεμεσό και ένα βήμα μακριά από το ιταλικό όνειρο και τη Νάπολι.

Πλέον στο Ηράκλειο και την Κρήτη σκοράρει το ένα γκολ μετά το άλλο. Με τη φανέλα του ΟΦΗ ήδη έχει “τινάξει” οκτώ φορές τα αντίπαλα δίχτυα τη φετινή σεζόν στη Women’s Football League. Και προσμένει κι άλλες όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές με την Εθνική ομάδα και το σύλλογο της.

Στα 26 της χρόνια, η Ιωάννα συνεχίζει να ονειρεύεται. Μαζί της και το ελληνικό γυναικείο ποδόσφαιρο δικαιούται να κουρνιάσει στην αγκαλιά του Μορφέα για να δει εικόνες που φαίνεται ότι ζυγώνουν. Στο… μέλλον του.

Πηγή: novasports.gr

Στην κλήση της Εθνικής Ελλάδας η Δήμητρα Καραπέτσα

Η Δήμητρα Καραπέτσα βρίσκεται στην κλήση της Εθνικής Ελλάδας,...

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από το ματς KSS Εθνικός Άχνας Κ18 – Ομόνοια Κ18

Στιγμές από την αναμέτρηση Kids Soccer School Εθνικός Άχνας...

Είδαν το ματς Ομόνοια – Άρης το ομοσπονδιακό τιμ και ο Στέλιος Τσιακλής

Συγκέντρωσε αρκετό ενδιαφέρον ο αγώνας Ομόνοια - Άρης την...

Βίντεο και φωτορεπορτάζ από τους πανηγυρισμούς και την απονομή στην Ομόνοια Κ18

Η Ομόνοια Κ18 κατέκτησε το τίτλο του Πρωταθλήματος Κοριτσιών...

Νέες εξετάσεις και χειρουργείο τώρα για τη Χαρά Νεοφύτου

Νεότερη εξέλιξη προκύπτει σε ότι αφορά την Κύπρια παίκτρια...

Η κλήση της Εθνικής Νεανίδων για προπονήσεις

Τρεις προπονήσεις θα πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα η Εθνική...

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από το ματς Λευκοθέα – Απόλλων Ladies

Στιγμές από την αναμέτρηση Λευκοθέα - Απόλλων Ladies για την 19η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Γυναικών.

Μεσολογγίτου: «Αξίζαμε το πρωτάθλημα παρά τις δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε»

Η Αναστασία Μεσολογγίτου μίλησε στην κάμερα του Ginekio μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Κ18 από την Ομόνοια. Η νεαρή επιθετικός της ομάδας αναδείχθηκε παράλληλα πρώτη...

(ΦΩΤΟ) Υπόγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Ομόνοια η Ιωάννα Έλληνα

Η Ιωάννα Έλληνα υπόγραψε το πρώτο της επαγγελματικό συμβόλαιο με την Ομόνοια. Η σχετική ανακοίνωση: Ενημερώνουμε ότι η 16χρονη Ιωάννα Έλληνα υπέγραψε το πρώτο της επαγγελματικό...

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από το ματς Ομόνοια – Άρης

Στιγμές από την αναμέτρηση Ομόνοια - Άρης για την 19η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Γυναικών.

Στην κλήση της Εθνικής Ελλάδας η Δήμητρα Καραπέτσα

Η Δήμητρα Καραπέτσα βρίσκεται στην κλήση της Εθνικής Ελλάδας, για τους αγώνες της Α΄προκριματικής φάσης του EURO Γυναικών με τα Νησιά Φερόε (Ηράκλειο, "Θ....

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από το ματς KSS Εθνικός Άχνας Κ18 – Ομόνοια Κ18

Στιγμές από την αναμέτρηση Kids Soccer School Εθνικός Άχνας Κ18 - Ομόνοια Κ18 για την 18η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Κ18.

Είδαν το ματς Ομόνοια – Άρης το ομοσπονδιακό τιμ και ο Στέλιος Τσιακλής

Συγκέντρωσε αρκετό ενδιαφέρον ο αγώνας Ομόνοια - Άρης την περασμένη Κυριακή, καθώς τον παρακολούθησε τόσο το ομοσπονδιακό προπονητικό τιμ της Εθνικής Γυναικών, όσο και...

Βίντεο και φωτορεπορτάζ από τους πανηγυρισμούς και την απονομή στην Ομόνοια Κ18

Η Ομόνοια Κ18 κατέκτησε το τίτλο του Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ-18 για την σεζόν 2023 - 2024. Τα κορίτσια του Σπύρου Μιχαήλ σε 18 αγώνες νίκησαν...

Νέες εξετάσεις και χειρουργείο τώρα για τη Χαρά Νεοφύτου

Νεότερη εξέλιξη προκύπτει σε ότι αφορά την Κύπρια παίκτρια του Αστέρα Τρίπολης, Χαρά Νεοφύτου. Διαβάστε: Δεν άντεξε και δάκρυσε η Χαρά Νεοφύτου – Συγκινητική κίνηση από...

Η κλήση της Εθνικής Νεανίδων για προπονήσεις

Τρεις προπονήσεις θα πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα η Εθνική Νεανίδων Κ19, ενόψει της προετοιμασίας της για τη συμμετοχή της στο Β’ όμιλο της Β’...

ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από το ματς Λευκοθέα – Απόλλων Ladies

Στιγμές από την αναμέτρηση Λευκοθέα - Απόλλων Ladies για...

Μεσολογγίτου: «Αξίζαμε το πρωτάθλημα παρά τις δυσκολίες που είχαμε να αντιμετωπίσουμε»

Η Αναστασία Μεσολογγίτου μίλησε στην κάμερα του Ginekio μετά...

(ΦΩΤΟ) Υπόγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Ομόνοια η Ιωάννα Έλληνα

Η Ιωάννα Έλληνα υπόγραψε το πρώτο της επαγγελματικό συμβόλαιο...

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από το ματς Ομόνοια – Άρης

Στιγμές από την αναμέτρηση Ομόνοια - Άρης για την...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ