Ντιαλό-Χαμράουι: Η δολοφονική επίθεση που συντάραξε το ποδόσφαιρο γυναικών της Γαλλίας

Η δολοφονική επίθεση που δέχθηκε η Κίρα Χαμράουι τον περασμένο Νοέμβριο συντάραξε το γαλλικό ποδόσφαιρο και τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο σοκαριστικά, όταν αποκαλύφθηκε πως σχετιζόταν μ’ αυτήν η συμπαίκτριά της στην Παρί Σεν Ζερμέν, Αμινάτα Ντιαλό.

Η φημολογούμενη «παράνομη» σχέση της Χαμράουι με τον Αμπιντάλ που προκάλεσε την επίθεση και η αλήθεια για την Ντιαλό

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρεαν για την υπόθεση στην αρχή λέγεται πως ο λόγος που δέχθηκε η Κίρα Χαμράουι την δολοφονική αυτή επίθεση στην αρχή σχετιζόταν με το ποδόσφαιρο και αφορούσε μία θέση στην ενδεκάδα της Παρί Σεν Ζερμέν, γι’ αυτό και συνελήφθη γρήγορα και η συμπαίκτριά της Ντιαλό, που ήταν παρούσα στην επίθεση, αλλά δεν την πείραξαν οι κακοποιοί. Αργότερα, κάποια στοιχεία που έκαναν την εμφάνισή τους κατά την έρευνα διαστρέβλωσαν την εικόνα των αρχών.

Άρχισε να φημολογείται πως η επίθεση αποτελούσε «αντίποινα», επειδή η Γαλλίδα υπήρξε τρίτο πρόσωπο σε μία σχέση. Μάλιστα, είχαν κυκλοφορήσει φήμες πως ο άντρας με τον οποίο είχε τον παράνομο δεσμό ήταν ο Έρικ Αμπιντάλ, όταν ήταν και οι δύο στην Μπαρτσελόνα, την διετία (2018-2020) και πως η επίθεση οργανώθηκε είτε από τον ίδιο, επειδή τον άφησε, είτε από την γυναίκα του, επειδή την απατούσε με κείνη, όμως τίποτα δεν επιβεβαιώθηκε, παρ’ ότι και οι δύο κλήθηκαν να καταθέσουν για την υπόθεση. Μάλιστα, γράφτηκε πως οι κουκουλοφόροι την ώρα που την χτυπούσαν της εξήγησαν πως αυτό γίνεται επειδή «κοιμάται με παντρεμένους άνδρες».

Όταν λίγους μήνες αργότερα, η Χαμράουι επέστρεψε και αγωνίστηκε σε αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν, τότε η γυναίκα του Ερίκ Αμπιντάλ έριξε μία αρκετά ύποπτη σπόντα μέσω των social media της γράφοντας: «Καλό παιχνίδι την Κυριακή. Εύχομαι να είσαι πάντα βασική, στο γήπεδο και τη ζωή» υπονοώντας ουστιατικά ότι υπήρξε το τρίτο πρόσωπο στον γάμο της με τον Ερίκ Αμπιντάλ.

Απ’ ότι φάνηκε τελικά όμως όλο αυτό έγινε όντως για την διεκδίκηση μίας θέσης στην ενδεκάδα της Παρί Σεν Ζερμέν, επειδή οι δύο παίκτριες αγωνίζονται στην ίδια θέση. Αργότερα, οι αρχές ανακάλυψαν στα τηλέφωνά της και μηνύματα ζήλειας αναφορικά με την Χαμράουι. Σε μερικά απ’ αυτά, αναφερόταν σε κάποια δικά της άτομα, που αν τους ζητούσε να της κάνουν κακό, θα το έκαναν και την έβγαζε έτσι από την μέση. Όσο προχωρούσε η έρευνά τους προέκυπταν κι άλλα στοιχεία σχετικά με το βίαιο του χαρακτήρα της κι όλα άρχισαν να δένουν σιγά σιγά.

Η επίθεση που δέχθηκε η Χαμράουι και η εμπλοκή της Ντιαλό στην υπόθεση

Στις 4 Νοεμβρίου του 2021 η Κίρα Χαμράουι εισήχθη στο νοσοκομείο μετά από βίαιη επίθεση που δέχθηκε, έπειτα από δείπνο με την ομάδα. Εκείνη επέστρεφε σπίτι μαζί με την Ντιαλό και μία ακόμη συμπαίκτριά τους, την Καρχαουί, η οποία κατέβηκε πρώτη. Όταν η Χαμράουι με την Ντιαλό κατευθυνόντουσαν με το αυτόκινητο της δεύτερης προς το σπίτι της πρώτης, δύο κουκουλοφόροι τις πλησίασαν και κατέβασαν την πρώτη με το αυτοκίνητο. Άρχισαν να την χτυπούν ξαφνικά με σιδερένιες ράβδους, χωρίς να πειράξουν την Ντιαλό καθόλου. Το τελευταίο γεγονός ήταν απ’ αυτά που έθεσε εξ’ αρχής στο στόχαστρο των αρχών την Ντιαλό, καθώς και ο ασυνήθιστος δρόμος από τον οποίο επέλεξε να γυρίσει σπίτι την Χαμράουι, αλλά και η ταχύτητα που κινούταν το αμάξι την στιγμή της επίθεσης.

Λίγες μέρες μετά ακολούθησε η σύλληψη της Αμινάτα Ντιαλό με τις αρχές να θεωρούν πως είναι η «εγκέφαλος» της επίθεσης. Η ίδια αρνήθηκε, και συνεχίζει να το κάνει, πως έβαλε να χτυπήσουν την συμπαίκτριά της με την οποία μάλιστα διατηρεί φιλικές σχέσεις, έχοντας κάνει μαζί της και διακοπές.

Η επίθεση ήταν τόσο σφοδρή που προκάλεσε στην Χαμράουι ένα μεγάλο αιμάτωμα στο πίσω μέρος του δεξιού της μηρού, μία πληγή κάτω από το γόνατο της, τρία αιματώματα στον μηρό, το γόνατο και την αριστερή γάμπα, δύο ράμματα στην δεξιά κνήμη και στη δεξιά της παλάμη.

Η Ντιαλό παρ’ ότι συνελήφθη λίγες μέρες μετά, αφέθηκε σύντομα ελεύθερη και δεν της απαγγέλθηκαν κατηγορίες, χωρίς όμως να βγει από το «μικροσκόπιο» των αρχών. Η Παρί Σεν Ζερμέν που ενημέρωσε για την εξέλιξη αυτή, γνωστοποίησε παράλληλα πως έλυσε το συμβόλαιο της συγκεκριμένης παίκτριας.

Η νέα σύλληψη της Ντιαλό και το τι μέλλει γενέσθαι

Πριν από λίγες μέρες, η Αμινάτα Ντιαλό συνελήφθη ξανά από τις αρχές και τέθηκε υπό κράτηση. Μαζί της και τέσσερις άνδρες που θεωρούνταν ύποπτοι για την υπόθεση αυτή. Όλοι κατηγορήθηκαν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και άσκηση επιβαρυμένης βίας.

Αφέθηκε ελεύθερη και πάλι, παραμένοντας όμως σε δικαστική εποπτεία μη έχοντας την δυνατόητα να φύγει από την χώρα και να πλησιάσει είτε την Χαμράουι είτε κάποια από τα άλλα μέλη της Παρί Σεν Ζερμέν που εμπλέκονται στην υπόθεση. Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι παραμένουν υπό κράτηση με τους δύο να έχουν μάλιστα προφυλακιστεί. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι τέσσερις άνδρες καταδεικνύουν την Ντιαλό ως ιθύνων νου της συγκεκριμένης επίθεσης.

Οι δικηγόροι της τόνισαν σε συνέντευη Τύπου που έδωσαν πως δεν έχει καμία σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση και πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που μπορεί να την συνδέσει με την επίθεση αυτή. Ακόμη, επεσήμαναν πως μπορεί να είναι η Χαμράουι το Νο.1 θύμα της υπόθεσης, όμως η Ντιαλό το αμέσως επόμενο, αφού θεωρούν πως στο στοχοποιήθηκε άδικα και πως η δικαιοσύνη θα πρέπει να κοιτάξει αλλού για να βρει τον ένοχο για την επίθεση.

Σχετικά με τα μηνύματα που βρήκαν οι αρχές όπου μιλούσε άσχημα για την Ντιαλό, είπαν πως υπάρχουν άλλα τόσα παντού που μιλάει με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτήν ενώ όσον αφορά αυτό που λένε οι άλλοι κατηγορούμενοι που την παρουσιάζουν ως «εγκέφαλο» της επίθεσης ανέφεραν πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο κι έτσι κι αλλιώς εδώ και τόσους μήνες όλοι την παρουσιάζουν ως ένοχη.

Η Κίρα Χαμράουι από την άλλη έχει επανέλθει στις υποχρεώσεις της ομάδας, αν και ακόμα δεν έχει αγωνιστεί. Φημολογείται πως ο παροπλισμός της το περασμένο διάστημα ήταν επειδή φέτος θα είναι ο τελευταίος χρόνος του συμβολαίου της και η ομάδα ήθελε να την πουλήσει, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Πριν λίγες μέρες, έκανε κι ένα tweet με μία μακροσκελέστατη δήλωση για το συμβάν αυτό και φωτογραφίες από τα χτυπήματα. Τόνισε πόσο δύσκολα είχε περάσει όλο αυτόν τον καιρό, αλλά και το πόσο είχε τρομάξει και πονέσει εκείνο το βράδυ της επίθεσης, μία τραυματική εμπειρία που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Επεσήμανε πως έχει εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και πως ανυπομονεί το όνομά της να αρχίζει πλέον αναφέρεται και πάλι μόνο για θέματα που αφορούν το ποδόσφαιρο.

Σίγουρα είναι σοκαρισμένη που, όπως φαίνεται, η συμπαίκτρια και φίλη της, Ντιαλό κρυβόταν πίσω απ’ όλα αυτά, αλλά δεν ψάχνει για εκδίκηση. Είναι απλώς αηδιασμένη. Την Τετάρτη (21/09), βρέθηκε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τον αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με την Χάκεν για το Champions League Γυναικών και δήλωσε στο RMC Sport σχετικά με την αποφυλάκιση την Ντιαλό «πως εμπιστεύεται την δικαιοσύνη, αλλά απόψε φοβάται».

Πηγή: gazzetta.gr

Μόνο αν «αυτοκτονήσει» χάνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός/Asprakis – Το σενάριο για να το… αρπάξει η Πάφος FC

Μετά τη διεξαγωγή της προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος κοριτσιών...

Πρωτάθλημα Γυναικών: Αριθμοί και ενδιαφέρον στοιχεία για την σεζόν 2023/24

Το Πρωτάθλημα Γυναικών ολοκληρώθηκε και το Ginekio.com συγκέντρωσε αριθμούς...

Άρης – Λευκοθέα: Σύγκριση αριθμών ενόψει της μάχης για τα ημιτελικά

Το ζευγάρι Άρης - Λευκοθέα συγκεντρώνει το μεγάλο ενδιαφέρον...

Χωρίς τηλεοπτική μετάδοση οι πρώτοι ημιτελικοί Κυπέλλου Γυναικών

Δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά κάποιος από τους δύο πρώτους...

Μαρία Ζαμανή: «Το παραμύθι τελειώνει, τέλος μιας εποχής…»

Η Μαρία Ζαμανή, αποτελούσε βασικό μέλος της Εθνικής Νεανίδων...

Ντεμπούτο για Χρυστάλλα

Η Χρυστάλλα Χαραλάμπους βρέθηκε στην κλήση του Στέφανου Βοσκαρίδη για τους αγώνες με Λευκορωσία και Λιθουανία. Η αρχηγός της Λακατάμιας, στον εκτός έδρας αγώνα απέναντι...

Πρωτάθλημα Κ18: Αριθμοί και ενδιαφέρον στοιχεία για την σεζόν 2023/24

Το Πρωτάθλημα Κ18 ολοκληρώθηκε και το Ginekio.com συγκέντρωσε αριθμούς και ενδιαφέρον στοιχεία για την σεζόν 2023/24. Περισσότεροι βαθμοί: Ομόνοια (51) Περισσότερες νίκες: Ομόνοια (17) Περισσότερες ισοπαλίες: Kids...

Οι ορισμοί διαιτητών για τους αγώνες της ημιτελικής φάσης

Η ΚΟΠ ανακοίνωσε τους διαιτητές της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Γυναικών. Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 APOLLON LADIES 16:30 ΑΕΖ ΧΡYΣΟΜΗΛΙΑ Στάδιο ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΡΕΚKΛΗΣΙΑΣ Διαιτητής ΖΩΗ ΣΤΑΥΡΟΥ Α' Βοηθός Διαιτητής...

Πίνακας σκόρερ: Πρώτη σκόρερ η Ακεαμπόνγκ, δεύτερη η Ειρήνη Μιχαήλ

Η ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος Γυναικών ανέδειξε την Ελσαντάι Ακεαμπόνγκ ως πρώτη σκόρερ της σεζόν. Η επιθετικός της Απόλλων Ladies σημείωσε 19 γκολ σε 17 συμμετοχές...

Μόνο αν «αυτοκτονήσει» χάνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός/Asprakis – Το σενάριο για να το… αρπάξει η Πάφος FC

Μετά τη διεξαγωγή της προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος κοριτσιών Κ15 είχαμε παράταση στη στέψη. Αν και αρκετοί υπολόγιζαν ότι εύκολα-δύσκολα ο Ολυμπιακός/Asprakis θα περνούσε νικηφόρα...

Πρωτάθλημα Γυναικών: Αριθμοί και ενδιαφέρον στοιχεία για την σεζόν 2023/24

Το Πρωτάθλημα Γυναικών ολοκληρώθηκε και το Ginekio.com συγκέντρωσε αριθμούς και ενδιαφέρον στοιχεία για την σεζόν 2023/24. Περισσότεροι βαθμοί: Απόλλων Ladies (57) Περισσότερες νίκες: Απόλλων Ladies (19) Περισσότερες...

Αλλαγή μέρας και γηπέδου για το ματς της τελευταίας αγωνιστικής – Έτοιμος να πανηγυρίσει στη Λεμεσό

Σύμφωνα με πληροφόρηση που έχουμε λάβει το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος κοριτσιών Κ15 μεταξύ του Ολυμπιακός/Asprakis και της ΑΕΛ θα διεξαχθεί την...

Εκτός έδρας ισοπαλία με Ανόρθωση ο Ολυμπιακός/Asprakis και μείωσε η Πάφος FC – Βαθμολογία και πρόγραμμα τελευταίας αγωνιστικής

Για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος κοριτσιών Κ15 είχαμε το Σάββατο (13/04) τα εξής αποτελέσματα: ΑΕΛ-Ομόνοια 0-3 ΑΠΟΕΛ-Λευκοθέα 1-0 Διγενής-Απόλλων Ladies 1-3 The English School-Γεροσκήπου FC 4-1 ΑΕΚ-Πάφος FC...

Άρης – Λευκοθέα: Σύγκριση αριθμών ενόψει της μάχης για τα ημιτελικά

Το ζευγάρι Άρης - Λευκοθέα συγκεντρώνει το μεγάλο ενδιαφέρον στους αγώνες της ημιτελικής φάσης, με τις δύο ομάδες να διεκδικήσουν το εισιτήριο για τον...

Χωρίς τηλεοπτική μετάδοση οι πρώτοι ημιτελικοί Κυπέλλου Γυναικών

Δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά κάποιος από τους δύο πρώτους αγώνες ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Γυναικών. Θυμίζουμε ότι οι πρώτοι αγώνες της ημιτελικής φάσης είναι προγραμματισμένοι...

ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ντεμπούτο για Χρυστάλλα

Η Χρυστάλλα Χαραλάμπους βρέθηκε στην κλήση του Στέφανου Βοσκαρίδη...

Πρωτάθλημα Κ18: Αριθμοί και ενδιαφέρον στοιχεία για την σεζόν 2023/24

Το Πρωτάθλημα Κ18 ολοκληρώθηκε και το Ginekio.com συγκέντρωσε αριθμούς...

Οι ορισμοί διαιτητών για τους αγώνες της ημιτελικής φάσης

Η ΚΟΠ ανακοίνωσε τους διαιτητές της ημιτελικής φάσης του...

Πίνακας σκόρερ: Πρώτη σκόρερ η Ακεαμπόνγκ, δεύτερη η Ειρήνη Μιχαήλ

Η ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος Γυναικών ανέδειξε την Ελσαντάι Ακεαμπόνγκ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ