Πέντε παίκτριες που δεν έλαμψαν στο Μουντιάλ του 2019 και… αναμένεται να το κάνουν το 2023

Ήδη αρκετές χώρες έχουν κλείσει θέση για το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών του 2023 που θα γίνει σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Με χώρες όπως οι Γαλλία, Ισπανία και Σουηδία οι οποίες ήδη προκρίθηκαν στην τελική φάση, αλλά και με Αγγλία, Γερμανία και Νορβηγία να έχουν ήδη σχεδόν εξασφαλισμένη την πρόκριση, η FIFA+ κάνει αναφορά σε πέντε παίκτριες, οι οποίες δεν… έλαμψαν στο προηγούμενο Μουντιάλ του 2019, αλλά φαίνεται ότι θα το κάνουν το 2023.

Λία Γουίλιαμσον (Αγγλία)

Παρόλο που η Μπεθ Μιντ έφερε τα γκολ και η Λόρεν Χεμπ την έμπνευση στην επίθεση, η Γουίλιαμσον είναι ο βράχος στον οποίο η Σαρίνα Βάιγκμαν επέλεξε να χτίσει την ομάδα της. Η παίκτρια της Άρσεναλ που αγωνίστηκε λίγο στο Μουντιάλ της Γαλλίας το 2019, έγινε πρόσφατα η νέα αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας, ρόλο τον οποίο ανέλαβε μετά την Στεφ Χιούτον η οποία ήταν για χρόνια αρχηγός. Στα παιχνίδια με την Εθνική αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή, και όχι στο κέντρο της άμυνας όπως στην ομάδα της.

Η προπονήτρια της Αγγλίας, Σαρίνα Βάιγκμαν αναφερόμενη στη Γουίλιαμσον είπε: «Η Λία είναι εξαιρετική παίκτρια και συνδέεται με τους ανθρώπους εντός και εκτός γηπέδου, γι’ αυτό την έκανα αρχηγό. Την παρακολουθούσα πριν έρθω εδώ ως προπονήτρια, είναι πολύ ταλαντούχα παίκτρια. Τώρα έχει πολύ περισσότερα παιχνίδια υψηλού επιπέδου και έντασης στα πόδια της και στο μυαλό της. Αυτό τη βοήθησε πολύ».

Όνα Μπατλ (Ισπανία)

Εντυπωσιακή στην επίθεση κατά τη διάρκεια των προκριματικών του 2023, η Ισπανία δεν έχει δεχθεί ακόμη γκολ. Η μοναδική παρούσα, σε αυτή την φαινομενικά ακατάβλητη άμυνα ήταν μια 22χρονη δεξιά μπακ που δεν μπήκε καν στην ομάδα για το Μουντιάλ της Γαλλίας το 2019. Η Μπατλ, η οποία μεγάλωσε στη Βαρκελώνη λατρεύοντας τον Ντάνι Άλβες, έχει επίσης δώσει έξι ασίστ για να ενισχύσει την αξία της στις Λα Ρόχα και στις δύο άκρες του γηπέδου.

Ο προπονητής της Ισπανίας, Χόρχε Βίλντα είπε:

«Από παιδί, ήταν πραγματικά ξεκάθαρο ότι η Όνα ήθελε να είναι ανάμεσα στις καλύτερες παίκτριες. Προσπαθεί πάντα να δίνει τον καλύτερό της εαυτό, να βελτιώνεται. Είναι μια παίκτρια που μπορείς να εμπιστευτείς. Και δεν είναι μια ασυνεπής παίκτρια – είναι πάντα στην κορυφή. Θα μπορούσε σύντομα να είναι μεταξύ των καλύτερων αμυντικών στον κόσμο».

Μαρί – Αντουανέτ Κατότο (Γαλλία)

Η παράλειψη της Κατότο από την ομάδα της Γαλλίας το 2019 ήταν αμφιλεγόμενη ακόμη και εκείνη την εποχή, και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι – ιδιωτικά τουλάχιστον – η Corinne Diacre δεν μετανιώνει για αυτήν την απόφαση τώρα. Η επιθετικός της PSG ήταν συγκλονιστική από τότε που επέστρεψε στους μπλε, εκτόξευσε την ομάδα στη δόξα στο Tournoi de France και συνεισέφερε δέκα γκολ σε μόλις οκτώ εμφανίσεις στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.

Ένας πρωταγωνιστικός ρόλος στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία φαίνεται πλέον σίγουρος για αυτή την δυναμική και παραγωγική 23χρονη.

Η ίδια όταν την συγκρίνουν με τον Μπαπέ λέει:

«Οι προσωπικότητες μας είναι διαφορετικές. Θα ήθελα να έχω λίγη από την αυτοπεποίθησή του. Δεν λέω ότι δεν έχω αυτοπεποίθηση, αλλά πρέπει να βρω μια καλή ισορροπία. Όταν δεν σκοράρω για ένα, δύο ή τρία ματς, αρχίζω να το σκέφτομαι υπερβολικά».

Λέα Σιούλερ (Γερμανία)

Αν και θεωρείται από καιρό ως μία από τις πιο καυτές προοπτικές της Γερμανίας, αυτή η ταλαντούχα επιθετικός δεν μπόρεσε να κάνει σημαντική εντύπωση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2019. Η θέση και η επιρροή της Σιούλερ συνέχισαν να αυξάνονται στο πέρασμα του χρόνου, και η στέψη της ως η καλύτερη παίκτρια της χώρας για το 2021 αντανακλά την εκθαμβωτική της φόρμα τόσο για την εθνική ομάδα όσο και για την Μπάγερν Μονάχου.

Η ίδια η παίκτρια επιμένει ότι «δεν έχει φτάσει στο όριο της» και «έχει ακόμα δυνατότητες που θέλει να εκμεταλλευτεί», αλλά η κορυφαία με 11  τέρματα σε 7 εμφανίσεις στα προκριματικά του 2023, έχει παγιώσει τη θέση της ως παίκτρια της Γερμανίας που πρέπει να παρακολουθήσει κανείς.

Η προπονήτρια της Γερμανίας, Μαρτίνα Βος-Τέκλενμπουργκ, είπε:

«Χρειαζόταν χρόνο, αλλά έχει περάσει από μια διαδικασία ωριμότητας και αλλαγής. Η Λέα έκανε το επόμενο βήμα».

Άντα Χέγκερμπεργκ (Νορβηγία)

Ένα νέο αστέρι; Μετά βίας. Όμως, μετά από μια πενταετή περίοδο διεθνούς εξορίας που ακολούθησε το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο, η πρώτη σκόρερ όλων των εποχών του UEFA Women’s Champions League επιστρέφει δυναμικά.

Ένα χατ-τρικ στην εμφάνισή της επιστροφής – στη νίκη με 5-1 απέναντι στο Κόσοβο – οδήγησε σε μια θριαμβευτική επιστροφή και ενίσχυσε τη θέση της Νορβηγίας στην κορυφή του Ομίλου F. Επίσης δημιούργησε ελπίδες ότι, με μια από τις καλύτερες παίκτριες της γενιάς της ξανά στις τάξεις τους, η ομάδα που έφτασε μέχρι τα προημιτελικά το 2019 μπορεί να προχωρήσει ακόμη περισσότερο το 2023.

Μιλώντας για την Χέγκερμπεργκ ο προπονητής της Εθνικής Νορβηγίας, Μάρτιν Σγιόργκεν είπε:

«Φυσικά, αυτό είναι ένα κομμάτι του παζλ που θα είναι σημαντικό για εμάς. Ας ελπίσουμε ότι θα μας δώσει έναν παράγοντα X. Άλλωστε η Άντα είναι μια από τις καλύτερες επιθετικούς του κόσμου».

Τσιακλής: «Περάσαμε στον τελικό με δύσκολο τρόπο – Να μας χαμογελάσει η τύχη…»

Ο προπονητής της Λευκοθέας Λατσιών, Στέλιος Τσιακλής, μίλησε το...

Πρωταγωνίστριες της πρόκρισης

Μαρινέλλα Παναγιώτου και Ειρήνη Μιχαήλ ποζάρουν στον φακό του...

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από το Λευκοθέα – Άρης

Για τον επαναληπτικό αγώνα της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου,...

(ΒΙΝΤΕΟ) Τα γκολ από το Λευκοθέα – Άρης

Για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Γυναικών, η Λευκοθέα...

Τι έγινε στη σύσκεψη στην ΚΟΠ για τον τελικό κυπέλλου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΚΟΠ στην παρουσία του Γενικού...

Στην Περιστερώνα ο τελικός του Κυπέλλου Γυναικών

Απόλλων Ladies και Λευκοθέα Λατσιών θα διεκδικήσουν το τρόπαιο...

Μαρινέλλα Παναγιώτου: «Αφιερωμένο στην πρόεδρο μας το γκολ, θέλουμε να της χαρίσουμε το τρόπαιο»

Διαβάστε τις δηλώσεις της Μαρινέλλας Παναγιώτου, στη κάμερα της...

Στέλιος Τσιακλής: «Είναι απίστευτες οι παίκτριες μου, ελπίζω να το πάρουμε»

Διαβάστε τις δηλώσεις του προπονητή της Λευκοθέας, Στέλιου Τσιακλή,...

Γιατί δεν είχε εκπρόσωπο της μιας ομάδας στη σύσκεψη στην ΚΟΠ για τον τελικό κυπέλλου…

Τη Δευτέρα (22.04) έγινε στα γραφεία της ΚΟΠ η σύσκεψη για τον τελικό κυπέλλου γυναικών της σεζόν 2023-2024. Διαβάστε: Τι έγινε στη σύσκεψη στην ΚΟΠ για...

Απόλλων Ladies – Λευκοθέα: Η έβδομη φορά που θα κοντραριστούν στον τελικό κυπέλλου (φώτος)

Απόλλων Ladies και Λευκοθέα Λατσιών αναμετρήθηκαν άλλες έξι φορές στον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών, με την ομάδα της Λεμεσού να κερδίσει και τις έξι...

Ζητά την άμεση παραίτηση του Φοίβου Βάκη – «Αντί να στηρίζει βρίσκεται απέναντι στην ομάδα που υποτίθεται εκπροσωπεί» (ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ)

Με δελτίο τύπου, η Απόλλων Ladies, ζητά την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από την ΚΟΠ ως εκπρόσωπος του Σωματείου του Απόλλωνα. Αναλυτικά: Το Δ.Σ. της Apollon...

Αυτό το κύπελλο ποια ομάδα θα το πάρει; / Η λίστα με τις κυπελλούχες ομάδες

Διεξάγεται την Παρασκευή 26 Απριλίου ο τελικός Κυπέλλου Γυναικών της περιόδου 2023 - 2024. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Στάδιο Κατωκοπιά - Επιστροφή «Γλαύκος...

Τσιακλής: «Περάσαμε στον τελικό με δύσκολο τρόπο – Να μας χαμογελάσει η τύχη…»

Ο προπονητής της Λευκοθέας Λατσιών, Στέλιος Τσιακλής, μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης (23.04) στον Super Sport FM και στον Μάκη Νικολάου. Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν: Για την...

Πρωταγωνίστριες της πρόκρισης

Μαρινέλλα Παναγιώτου και Ειρήνη Μιχαήλ ποζάρουν στον φακό του Ginekio.com μετά την πανηγυρική πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών. Η Μαρινέλλα άνοιξε τον δρόμο προς...

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από το Λευκοθέα – Άρης

Για τον επαναληπτικό αγώνα της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου, η Λευκοθέα επικράτησε του Άρη με 4-2. Το GINEKIO ήταν στο γήπεδο και σας παρουσιάζει φωτορεπορτάζ...

(ΒΙΝΤΕΟ) Τα γκολ από το Λευκοθέα – Άρης

Για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Γυναικών, η Λευκοθέα κέρδισε τον Άρη με σκορ 4-2 στην ημίωρη παράταση. Δείτε βίντεο από την μετάδοση της Cytavision: https://youtu.be/besdCBG1p68

Τι έγινε στη σύσκεψη στην ΚΟΠ για τον τελικό κυπέλλου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΚΟΠ στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή της Ομοσπονδίας Ανθούλη Μυλωνά, η σύσκεψη για οργανωτικά θέματα που αφορούν τον τελικό Κυπέλλου...

Στην Περιστερώνα ο τελικός του Κυπέλλου Γυναικών

Απόλλων Ladies και Λευκοθέα Λατσιών θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Κυπέλλου αγωνιστικής περιόδου 2023 - 2024. Η πρωταθλήτρια ομάδα Απόλλων Ladies επικράτησε εκτός έδρας με...

ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ